Töltött sertéskaraj
Hozzávalók:
- 1 kg csontozott sertéskaraj
- 50 dkg tehéntúró vagy juhtúró
- 20 dkg trapista sajt
- 20 dkg füstölt sonka
- 1 doboz gomba
- őrölt fehérbors
Elkészítés:
A karajszeleteket úgy készítem, hogy 2 karajnyi húst bevágok, de nem vágom el teljesen, mintha zsebes hús lenne. A húst kiverem és enyhén sózom. A tölteléknek a túrót összekeverem az apró kockára vágott sonkával, gombával, sajttal. Ízesítem a fehérborssal. A hússzeleteket megtöltöm, feltekerem és panírozom, mint a rántott húst. Bő forró olajban kisütöm. Tálaláskor a tányérra ferdén kettészelve teszem, rá kis halom reszelt sajt kerül. Krumplipüré, párolt rizs, sült burgonya lehet a köret.
Hasonló receptek
Lecsós csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás máj, mindenféle zöldséggel
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Batyuban sült halfilé
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Keringési problémák