Töltött sertéskaraj
Hozzávalók:
- 1 kg csontozott sertéskaraj
- 50 dkg tehéntúró vagy juhtúró
- 20 dkg trapista sajt
- 20 dkg füstölt sonka
- 1 doboz gomba
- őrölt fehérbors
Elkészítés:
A karajszeleteket úgy készítem, hogy 2 karajnyi húst bevágok, de nem vágom el teljesen, mintha zsebes hús lenne. A húst kiverem és enyhén sózom. A tölteléknek a túrót összekeverem az apró kockára vágott sonkával, gombával, sajttal. Ízesítem a fehérborssal. A hússzeleteket megtöltöm, feltekerem és panírozom, mint a rántott húst. Bő forró olajban kisütöm. Tálaláskor a tányérra ferdén kettészelve teszem, rá kis halom reszelt sajt kerül. Krumplipüré, párolt rizs, sült burgonya lehet a köret.
Hasonló receptek
Gombás csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Vörösboros hátszín
Húsétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Tejfölös-túrós csirkemell tepsiben sütve
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes