Házi sajt 2.
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 1/2 kg túró
- 6 dkg margarin
- 1 egész tojás
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
1l tejbe belemorzsolunk, 1/2kg túrót, és felforraljuk, majd tésztaszűrőre rakjuk, és lecsepegtetjük. A lecsepegtetett túrót összekeverjük, 6dkg margarinnal, 1db egész tojással, 1 teáskanál sóval, 1 teáskanál szódabikarbónával, és az egészet lábasba tesszük, majd takarékon, addig sütjük, és keverjük, míg az egész össze nem áll. Én nem szoktam nagyon keményre. Utána vízzel kiöblített formába tesszük, én még szoktam alá tenni folpackot, utána lehűteni, majd hűtőbe tenni, mikor megmeredt ki lehet venni szépen a folpackkal, és abba csomagolva el is lehet rakni. Lehet ízesíteni bármivel, pl.: petrezselyem, fokhagyma, kapor, vagy akár füstölt hússal. Jó étvágyat.
Hasonló receptek
Csirkemájkoktél
Előétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Mogyorós sajtgolyó
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Cukormentes
Málnakrém leves
Előétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes