Házi sajt 2.
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 1/2 kg túró
- 6 dkg margarin
- 1 egész tojás
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
1l tejbe belemorzsolunk, 1/2kg túrót, és felforraljuk, majd tésztaszűrőre rakjuk, és lecsepegtetjük. A lecsepegtetett túrót összekeverjük, 6dkg margarinnal, 1db egész tojással, 1 teáskanál sóval, 1 teáskanál szódabikarbónával, és az egészet lábasba tesszük, majd takarékon, addig sütjük, és keverjük, míg az egész össze nem áll. Én nem szoktam nagyon keményre. Utána vízzel kiöblített formába tesszük, én még szoktam alá tenni folpackot, utána lehűteni, majd hűtőbe tenni, mikor megmeredt ki lehet venni szépen a folpackkal, és abba csomagolva el is lehet rakni. Lehet ízesíteni bármivel, pl.: petrezselyem, fokhagyma, kapor, vagy akár füstölt hússal. Jó étvágyat.
Hasonló receptek
Tatárbifsztek
Előétel, Könnyű
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tojásmentes
Ropogós magos háromszögek, avokádó krémmel
Előétel, Nehéz
Mogyorómentes, Cukormentes
Tonhalpogácsa joghurtos uborkamártással
Előétel, Közepes
Csontritkulás, Cukormentes, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Mogyorómentes