Perzsa joghurtleves
Hozzávalók:
- 6 dl joghurt
- 2 evőkanál tejföl
- 2 dl víz
- 4 kicsi uborka
- 1 evőkanál finomra vágott kapor
- 5 dkg lehéjazott
- fehér mandula
- 5 dkg mazsola
- 1 csapott teáskanál só.
Elkészítés:
Két uborkát meghámozunk és kisebb darabokra vágjuk. Turmixgép poharába tesszük a fele elforgácsolt mandulával, a sóval, a tejföllel és egy deci vízzel. Sűrű, pépes masszává keverjük, ezután pedig felöntjük a joghurttal és a maradék vízzel, valamint beleszórjuk a kaprot is. Az egészet habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát. Lefedve betesszük a hűtőszekrénybe és egy napig hűtjük. Másnap leveses csészékben elosztjuk a maradék héjas, megmosott és kis kockákra vágott uborkát, végül ráöntjük a jégbe hűtött levest, amit előzőleg jól felkevertünk.
Hasonló receptek
Csirkegulyás
Leves, Közepes
Cukormentes, Fogyókúra, Tejmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes, Laktózmentes, Tojásmentes
Gyümölcsleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Epebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes
Camembert krémleves
Leves, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes