Töltött paprika
Hozzávalók:
- 8 zöldpaprika
- 10 dkg paradicsompüré
- 40 dkg darált sertéshús
- 1-2 csapott evőkanál rizsliszt
- 1 kis fej vöröshagyma
- 8 dkg félig főtt rizs
- 2 evőkanál olaj
- zellerlevél
- 1 tojás
- cukor
- bors
- só
Elkészítés:
A paprikákat kicsumázzuk, kikaparjuk az erét és a magjait is. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megfonnyasztjuk. A darált húsba belekeverjük a fonnyasztott hagymát, a félig főtt rizst, a tojást és sóval, borssal ízesítjük. A jól eldolgozott masszát óvatosan, nem túl szorosan beletöltjük a paprikákba. A paradicsompüréhez egy liter vizet, sót, zellerlevelet adunk és felforraljuk. Ebben a lében lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük a megtöltött paprikákat. Közben a lisztből és az olajból világos rántást készítünk és a paprikákra öntve az egészet összeforraljuk. Kidobjuk a zellerlevelet, s a kész ételt ízlés szerint sózzuk és cukrozzuk. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.
Hasonló receptek
Húsos kukoricapuffancs
Egytálétel, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Magyaros makaroni
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Petrezselymes-tojásos tésztasaláta
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Mogyorómentes