Töltött paprika

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 8 zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsompüré
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 1-2 csapott evőkanál rizsliszt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 8 dkg félig főtt rizs
  • 2 evőkanál olaj
  • zellerlevél
  • 1 tojás
  • cukor
  • bors

Elkészítés:

A paprikákat kicsumázzuk, kikaparjuk az erét és a magjait is. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megfonnyasztjuk. A darált húsba belekeverjük a fonnyasztott hagymát, a félig főtt rizst, a tojást és sóval, borssal ízesítjük. A jól eldolgozott masszát óvatosan, nem túl szorosan beletöltjük a paprikákba. A paradicsompüréhez egy liter vizet, sót, zellerlevelet adunk és felforraljuk. Ebben a lében lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük a megtöltött paprikákat. Közben a lisztből és az olajból világos rántást készítünk és a paprikákra öntve az egészet összeforraljuk. Kidobjuk a zellerlevelet, s a kész ételt ízlés szerint sózzuk és cukrozzuk. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.

Hasonló receptek

Gnocchi fűszeres-sült paprikás mártásban

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Makarónitorta

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Rakott csirke

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: