Juhsajtos burgonyaszuflé

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg újburgonya
  • 15 dkg juhsajt
  • 1 dl tejszín
  • 2 darab tojás
  • vaj
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • őrölt bors

Elkészítés:

Kapargassuk le az újkrumpli héját, majd sós, petrezselymes vízben főzzük félig puhára. Csepegtessük le. A juhsajtot reszeljük le, keverjük hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan dolgozzuk hozzá a tojásokat. Szórjuk meg bazsalikommal és kakukkfűvel. Vajazzunk ki egy tűzálló edényt, tegyük bele a félig megfőtt újkrumplit, öntsük rá a juhsajtos masszát, a tetejét szórjuk meg sajtdarabokkal és 180-200 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük meg.

Hasonló receptek

Spagetti pulyka húsgolyókkal

Előétel, Könnyű

Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Tonhalpogácsa joghurtos uborkamártással

Előétel, Közepes

Csontritkulás, Cukormentes, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Mogyorómentes

Göngyölt tojás

Előétel, Közepes

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: