Juhsajtos burgonyaszuflé

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg újburgonya
  • 15 dkg juhsajt
  • 1 dl tejszín
  • 2 darab tojás
  • vaj
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • őrölt bors

Elkészítés:

Kapargassuk le az újkrumpli héját, majd sós, petrezselymes vízben főzzük félig puhára. Csepegtessük le. A juhsajtot reszeljük le, keverjük hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan dolgozzuk hozzá a tojásokat. Szórjuk meg bazsalikommal és kakukkfűvel. Vajazzunk ki egy tűzálló edényt, tegyük bele a félig megfőtt újkrumplit, öntsük rá a juhsajtos masszát, a tetejét szórjuk meg sajtdarabokkal és 180-200 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük meg.

Hasonló receptek

Márványsajtos, diós töltött tojás

Előétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes

Zöldséges hidegtál

Előétel, Közepes

Cukormentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Tatárbifsztek

Előétel, Könnyű

Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tojásmentes

Új keresés

Válasszon diétát: