Juhsajtos burgonyaszuflé
Hozzávalók:
- 1 kg újburgonya
- 15 dkg juhsajt
- 1 dl tejszín
- 2 darab tojás
- vaj
- bazsalikom
- kakukkfű
- petrezselyem
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Kapargassuk le az újkrumpli héját, majd sós, petrezselymes vízben főzzük félig puhára. Csepegtessük le. A juhsajtot reszeljük le, keverjük hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan dolgozzuk hozzá a tojásokat. Szórjuk meg bazsalikommal és kakukkfűvel. Vajazzunk ki egy tűzálló edényt, tegyük bele a félig megfőtt újkrumplit, öntsük rá a juhsajtos masszát, a tetejét szórjuk meg sajtdarabokkal és 180-200 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük meg.
Hasonló receptek
Kecskesajtos palacsinta olajbogyóval
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Budwig-krém
Előétel, Könnyű
Epebetegség, Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Cukormentes
Tonhalpogácsa joghurtos uborkamártással
Előétel, Közepes
Csontritkulás, Cukormentes, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Mogyorómentes