Tejfölös burgonyafőzelék

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • 1-2 evőkanál zsír/olaj
  • 1 evőkanál finomra vágott hagyma
  • 1-2 evőkanál rizsliszt/kukoricaliszt
  • 2 babérlevél
  • pirospaprika
  • majoránna
  • 1 dl tejföl
  • (ecet)
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A meghámozott, feldarabolt burgonyára annyi vizet öntünk, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és puhára főzzük. A zsírból vagy olajból és a rizslisztből világosbarna rántást készítünk, beletesszük a finomra vágott hagymát, megszórjuk egy késhegynyi pirospaprikával, felengedjük hideg vízzel és a főtt burgonya levével. Simára elkeverjük és a burgonyára öntjük. A berántott főzelékbe tesszük a tejfelt, (ecetet), tört borsot, majoránnát és felforraljuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Sütőtökös bárányszelet

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Spenótos galuska, sajtos mártással

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Sonkás főtt tészta

Egytálétel, Könnyű

Gyomorbetegségek, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: