Gombás rakott tök
Hozzávalók:
- 80 dkg gyalult tök
- 30 dkg gomba
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
- 2 dl tejföl
- 2 tojássárgája
- 5 dkg reszelt sajt só
- őrölt bors
- ízlés szerint citromlé
Elkészítés:
A tököt sóval és citromlével ízesített forrásban lévő vízbe tegyük és amikor majdnem puha szűrjük le és csepegtessük le. Daraboljuk fel a gombát 1 evőkanálnyi vajon pároljuk meg, sóval, borssal fűszerezzük, petrezselyemmel szórjuk meg. Vajazzunk ki egy jénai tálat, majd rétegezzük bele a tököt és a gombát. A tetejére öntsünk tojássárgájával elkevert tejfölt, szórjuk meg a reszelt sajttal. Vajdarabkákat tegyünk a tetejére és előmelegített sütőben közepes hőfokon süssük kb. 25 percig. Forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Juhsajtos burgonyaszuflé
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sült sajtgolyók
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenótos-zsályás metélt
Vegetáriánus, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes