Gombás rakott tök
Hozzávalók:
- 80 dkg gyalult tök
- 30 dkg gomba
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
- 2 dl tejföl
- 2 tojássárgája
- 5 dkg reszelt sajt só
- őrölt bors
- ízlés szerint citromlé
Elkészítés:
A tököt sóval és citromlével ízesített forrásban lévő vízbe tegyük és amikor majdnem puha szűrjük le és csepegtessük le. Daraboljuk fel a gombát 1 evőkanálnyi vajon pároljuk meg, sóval, borssal fűszerezzük, petrezselyemmel szórjuk meg. Vajazzunk ki egy jénai tálat, majd rétegezzük bele a tököt és a gombát. A tetejére öntsünk tojássárgájával elkevert tejfölt, szórjuk meg a reszelt sajttal. Vajdarabkákat tegyünk a tetejére és előmelegített sütőben közepes hőfokon süssük kb. 25 percig. Forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Halas tészta kollégium módra (görög salátával)
Vegetáriánus, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Nagymama kedvenc kosara
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Sajtos rizs
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Gluténmentes, Cukormentes, Mogyorómentes