Gombás rakott tök

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg gyalult tök
  • 30 dkg gomba
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg reszelt sajt só
  • őrölt bors
  • ízlés szerint citromlé

Elkészítés:

A tököt sóval és citromlével ízesített forrásban lévő vízbe tegyük és amikor majdnem puha szűrjük le és csepegtessük le. Daraboljuk fel a gombát 1 evőkanálnyi vajon pároljuk meg, sóval, borssal fűszerezzük, petrezselyemmel szórjuk meg. Vajazzunk ki egy jénai tálat, majd rétegezzük bele a tököt és a gombát. A tetejére öntsünk tojássárgájával elkevert tejfölt, szórjuk meg a reszelt sajttal. Vajdarabkákat tegyünk a tetejére és előmelegített sütőben közepes hőfokon süssük kb. 25 percig. Forrón tálaljuk.

Hasonló receptek

Halas tészta kollégium módra (görög salátával)

Vegetáriánus, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Nagymama kedvenc kosara

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Sajtos rizs

Vegetáriánus, Könnyű

Tojásmentes, Gluténmentes, Cukormentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: