Székelykáposzta
Hozzávalók:
- 70 dkg savanyú káposzta
- 50 dkg sertéslapocka
- 1 evőkanál rizsliszt
- 2 evőkanál zsír
- pirospaprika
- 1 fej hagyma
- (10 dkg rizs)
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
A húst apróra feldaraboljuk. Egy lábasban felhevítjük a zsírt, beletesszük a kockára vágott hagymát és üvegesre pirítjuk. Amikor megpárolódott, beletesszük a pirospaprikát, rögtön utána a feldarabolt hússzeleteket és megkavarjuk. Ízlés szerint sózzuk. Vigyázzunk a sózással, mert a savanyú káposzta is sós. Lefedve kb. egy órán keresztül pároljuk. Ha elfogy alóla a folyadék, kevés vízzel visszapótoljuk, hogy oda ne égjen, de azért jó sűrű szaftban párolódjon. Amikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadunk kb. 70 dkg savanyú káposztát. Felöntjük annyi vízzel, hogy a káposztát is ellepje. Alaposan összekeverjük, visszatesszük főni. A káposztának és a húsnak együtt kell megpuhulnia. Amikor az étel elkészült, behabarhatjuk egy kis tejföllel elkevert liszttel. Ha habarás nélkül főzzük, akkor tálaláskor a székelykáposztát tejföllel meglocsoljuk. Aki szereti, főzhet bele rizst is, így kicsit gyomorkímélőbb.
Hasonló receptek
Krumplibohóc
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tejberizs eperrel
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Zöldborsós sertéskaraj
Egytálétel, Közepes
Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes