Székelykáposzta
Hozzávalók:
- 70 dkg savanyú káposzta
- 50 dkg sertéslapocka
- 1 evőkanál rizsliszt
- 2 evőkanál zsír
- pirospaprika
- 1 fej hagyma
- (10 dkg rizs)
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
A húst apróra feldaraboljuk. Egy lábasban felhevítjük a zsírt, beletesszük a kockára vágott hagymát és üvegesre pirítjuk. Amikor megpárolódott, beletesszük a pirospaprikát, rögtön utána a feldarabolt hússzeleteket és megkavarjuk. Ízlés szerint sózzuk. Vigyázzunk a sózással, mert a savanyú káposzta is sós. Lefedve kb. egy órán keresztül pároljuk. Ha elfogy alóla a folyadék, kevés vízzel visszapótoljuk, hogy oda ne égjen, de azért jó sűrű szaftban párolódjon. Amikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadunk kb. 70 dkg savanyú káposztát. Felöntjük annyi vízzel, hogy a káposztát is ellepje. Alaposan összekeverjük, visszatesszük főni. A káposztának és a húsnak együtt kell megpuhulnia. Amikor az étel elkészült, behabarhatjuk egy kis tejföllel elkevert liszttel. Ha habarás nélkül főzzük, akkor tálaláskor a székelykáposztát tejföllel meglocsoljuk. Aki szereti, főzhet bele rizst is, így kicsit gyomorkímélőbb.
Hasonló receptek
Parmezános grillezett padlizsán
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Rizses-zöldséges csirke
Egytálétel, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Saláta füstölt pisztránggal
Egytálétel, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes