Carbonara spagetti
Hozzávalók:
- 10 dkg margarin
- 5-6 fej gomba
- 1 zöldpaprika
- 6 szelet bacon szalonna
- kb. 10 dkg sonkás felvágott
- 6 dl rizstej
- 1,5 evőkanál rizsliszt
- só
- bors
- szerecsendió
- fokhagyma
- vagy fokhagyma granulátum
Elkészítés:
Kb. 4 dkg margarinon az apróra vágott gombát, zöldpaprikát, bacon szalonnát és a sonkás felvágottat megpirítjuk, kis borssal ízesítjük. Egy másik lábosban kb. 4 dkg margarinon 1, 5 púpos evőkanál rizslisztet kicsit megpirítunk, majd felöntjük kb. 6 dl rizstejjel, kis borsot, 1 csapott teáskanál sót, 1 késhegynyi fokhagyma granulátumot és egy pici reszelt szerecsendiót adunk a szószhoz. Picit összeforraljuk, majd leöntjük vele a pirított sonkás dolgokat. Majd az egészet összekeverjük a kifőzött spagetti tésztával.
Hasonló receptek
Csirkés-sonkás rizs
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Rucolás-kakukkfüves tészta
Egytálétel, Közepes
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Cukkini főzelék
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes