Sonkahabos burgonya
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 15 dkg főtt
- füstölt sonka
- 5 dkg vaj
- 3 dkg kukoricakeményítő
- 2 dl tej
- 3 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük. A sonkát nagyon apróra vágjuk, vagy ledaráljuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat. Meghámozzuk, karikára vágjuk a burgonyát, és a tepsiben szétterítjük. A maradék vajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a kukoricakeményítőt, majd felöntjük a tejjel és összefőzzük. Sóval, borssal ízesítjük. Langyosra hűtjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A kukoricakeményítős masszába keverjük a tojások sárgáját, a sonkát. Végül hozzáadjuk a tojásfehérjét is. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A sonkahabot a burgonyára halmozzuk, és forró sütőben 15-20 percig sütjük. Meghintjük a reszelt sajttal, és további 5 percig sütjük. Fejes saláta illik hozzá.
Hasonló receptek
Baconnel és sajttal rakott csirkemell
Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Kecsege hidegen
Főétel, Könnyű
Mogyorómentes, Köszvény, Laktózmentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Aszalt gyümölcsös pulyka
Főétel, Nehéz
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes