Sonkahabos burgonya

Ételtípus: Főétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 15 dkg főtt
  • füstölt sonka
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg kukoricakeményítő
  • 2 dl tej
  • 3 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük. A sonkát nagyon apróra vágjuk, vagy ledaráljuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat. Meghámozzuk, karikára vágjuk a burgonyát, és a tepsiben szétterítjük. A maradék vajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a kukoricakeményítőt, majd felöntjük a tejjel és összefőzzük. Sóval, borssal ízesítjük. Langyosra hűtjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A kukoricakeményítős masszába keverjük a tojások sárgáját, a sonkát. Végül hozzáadjuk a tojásfehérjét is. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A sonkahabot a burgonyára halmozzuk, és forró sütőben 15-20 percig sütjük. Meghintjük a reszelt sajttal, és további 5 percig sütjük. Fejes saláta illik hozzá.

Hasonló receptek

Édes-savanyú sertésborda

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Másféle töltött káposzta

Főétel, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Túróval töltött paradicsom

Főétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: