Sütőtökkel töltött krumpli
Hozzávalók:
- 30 dkg sütőtök
- 4 nagy (egyenként 20 dkg-osak) burgonya
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- fél kávéskanál reszelt szerecsendió
- 15 dkg reszelt sajt
- (őrölt bors)#A sütéshez vaj
Elkészítés:
A sütőtököt meghámozzuk, kockákra vágjuk, 1 dl vízbe tesszük, 1 mokkáskanál sóval meghintjük és 30 percig főzzük. Közben a burgonyákat jól lesikáljuk és 25 percre gőz fölé tesszük. Amikor kissé kihűltek, a felső egyharmadukat levágjuk, a belsejüket kávéskanállal kivájjuk, úgy, hogy legalább 1 centis faluk maradjon. A megfőtt sütőtököt és a krumplik belsejét villával összezúzzuk, elkeverjük a vajjal, a szerecsendióval és sóval, borssal ízesítjük. Ha már jó habos, a reszelt sajt felét is belekeverjük. Megtöltjük a krumplikat, kivajazzuk a tepsit, beletesszük a négy krumplit, a tetejüket meghintjük a maradék reszelt sajttal és előmelegített sütőben 10 percig sütjük, amíg a sajt szépen rápirul. Forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Házi sajt- finn recept
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Ringlis saslik
Előétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Raclette-tál
Előétel, Közepes
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes