Teljes kiőrlésű liszt
Kedves Doktornő! A kérdésem az lenne, hogy a teljes kiőrlésű liszt, mennyivel jobb, mint a finom liszt? Úgy tudom, hogy a teljes kiőrlésű búza is hízlal csak kevésbé! Válaszát előre is köszönöm!
Dr. Csuth Ágnes válasza szénhidrát témában
A teljes kiőrlésű liszt komplexebb szénhidrátokat tartalmaz, melyek nem okoznak olyan kifejezett inzulin-kiáramlást, lassan, elhúzódóan, tartósan lesz magasabb a vércukor, így tartósabb lesz a jóllakottság is. Természetesen a kalóriaértéke szénhidrátról lévén sz nem alacsony, de minőségileg és az említett okok miatt ez javasolt, persze ez is mértékkel.
Cikkek a témában
Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát.
A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes tanácsok napjainkra túlhaladottá válhattak.
A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes tanácsok napjainkra túlhaladottá válhattak.
Megválaszolva: 2010. június 27.