Lecithin, mint étrendkiegészítő, hatásai
Erről az étrendkiegészítőről készítem az érettségi szakdolgozatom, és érdekelne, pár dolog ezzel kapcsolatban. -Veszélyes-e a lecithin használata? Ha igen, akkor hosszabb távon milyen károsodásokat okoz? Ha nem veszélyes, akkor milyen hatással van a szervezetre a szedése? És melyik korosztálynak ajánlott a szedése? -Miből, és hogyan állítják elő? -Tévhit, vagy igazságon alapul, hogy a lecithin zsírégetőként funkcionál? -Amennyiben igaz a zsírégető hatása, használatát ajánlja-e olyanok számára is akik nem végeznek testmozgást, vagy csak olyanok számára, akik végeznek?
Irinyi-Barta Tünde válasza Lecitin témában
Kedves Kérdező! A lecitin alkalmazása veszélytelen, eddigi kísérletek alapján. Szervezetre számos jótékony hatást gyakorol, mint például jótékonyan hat az idegrendszerre, segíti a zsíranyagcserét és a zsírban oldódó vitaminok felszívódását, serkenti az agyműködést, segít fenntartani az egészséges koleszterinszintet, védi a májat. Szedése minden korosztálynak ajánlott, de különösen időseknek, szív- és érrendszeri megbetegedéssel küzdők számára. Manapság nagy üzemben szójából állítják elő, de magas lecitintartalmú a napraforgó, a repce, a len, a hüvelyesek, a máj és a tojássárgája. Zsírégető tulajdonsága nem tévhit, segíti és serkenti a zsíranyagcserét. Tekintve, hogy a hatékony testtömegcsökkentés lehetetlen testmozgás nélkül, önmagában tehát nem csodaszer, csak megfelelő fizikai aktivitással érhető el tartós eredmény. Dolgozatában ne feledkezzen meg a forrásmegjelölésről, és javaslom, hogy szakirodalmi cikkeket is tanulmányozzon a dolgozat megírása során. Irinyi-Barta Tünde
-
Nincs találat!
A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes tanácsok napjainkra túlhaladottá válhattak.