Mustáros-spenótos csirke
Hozzávalók:
- étolaj
- 2 csirkemell feldarabolva
- só
- bors
- fokhagyma
- fél kiskanál mustár (fűszererezett mustár a legjobb)
- 1 közepes alma
- 1/4 csésze almaecet
- 3 csésze zsenge spenót
Elkészítés:
1. A csirkehúst megmossuk, feldaraboljuk, sóval és feketeborssal fűszerezzük. 2. Olajat hevítünk, ezen a húst 5-6 percig pirítjuk minden oldalon. Ha kész, tányérra tesszük, melegen tartjuk. 3. Ugyanabba a serpenyőbe beletesszük a feldarabolt fokhagymát, a mustárt, az ecetet és meghámozott és feldarabolt almákat. Felforraljuk, majd alacsonyabb hőfokon kevergetve főzzük kb. 5 percig. 4. A húst hozzáadjuk és kb. 3 percig együtt főzzük. 5. Beletesszük a zsenge spenótot is és még 1-2 percig kevergetve pároljuk. Köretnek ízléstől és diétától függően) rizst, zöldséget vagy tésztát adunk.
Hasonló receptek
Vagdalt
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Majonézes hús
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Túrós tonhalkrém
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás