Miért jó a káliumban gazdag étrend?

Medipress
megjelent:

A zöldségeket és a gyümölcsöket régóta az egészséges étrend egyik jelképének tartják, és most újabb jótékony hatásukra derült fény.

A Nápolyi Orvosi Egyetem kutatói tizenegy korábbi tanulmány összevetése során jutottak arra a felismerésre, hogy a káliumban gazdag étrend csökkenti a stroke kialakulásának veszélyét. A vizsgált kísérletekben összesen mintegy kétszázezer felnőtt vett részt.

A kutatás vezetője, Dr. Lanfranco D’Elia szerint a kálium nagy mennyiségben található meg a legtöbb zöldségben és gyümölcsben, így jól tesszük, ha minél többet fogyasztunk belőlük.

A tanulmány az amerikai szívgyógyászati kollégium lapjában jelent meg.

Egészséges táplálkozás
Az egészséges táplálkozás sosem lehet egyoldalú, hiszen szervezetünknek számos vitaminra, nyomelemre, zsírsavra van szüksége. Összeszedtük Önöknek, hogy mi mindent kell étrendjükbe iktatni, ha étkezéseikkel egészségüket akarják szolgálni.

(Medipress)

Cikkajánló

Segítség