Miért jó a káliumban gazdag étrend?
A zöldségeket és a gyümölcsöket régóta az egészséges étrend egyik jelképének tartják, és most újabb jótékony hatásukra derült fény.
A Nápolyi Orvosi Egyetem kutatói tizenegy korábbi tanulmány összevetése során jutottak arra a felismerésre, hogy a káliumban gazdag étrend csökkenti a stroke kialakulásának veszélyét. A vizsgált kísérletekben összesen mintegy kétszázezer felnőtt vett részt.
A kutatás vezetője, Dr. Lanfranco D’Elia szerint a kálium nagy mennyiségben található meg a legtöbb zöldségben és gyümölcsben, így jól tesszük, ha minél többet fogyasztunk belőlük.
A tanulmány az amerikai szívgyógyászati kollégium lapjában jelent meg.
Egészséges táplálkozás |
Az egészséges táplálkozás sosem lehet egyoldalú, hiszen szervezetünknek számos vitaminra, nyomelemre, zsírsavra van szüksége. Összeszedtük Önöknek, hogy mi mindent kell étrendjükbe iktatni, ha étkezéseikkel egészségüket akarják szolgálni. |
(Medipress)