Gyógynövényekkel a stressz és az alvászavar ellen

Szponzorált tartalom
megjelent:

A modern élet rohanó tempója és a mindennapi kihívások könnyen stresszhez és alvászavarokhoz vezethetnek. Ezek a problémák sokunk életét megnehezítik, és ha tartóssá válnak, komoly hatással lehetnek az egészségünkre és az életminőségünkre. (x)

A gyógynövények hatékony segítséget nyújthatnak ilyenkor, és természetes módon támogathatják a szervezetet a stressz kezelésében és az alvás minőségének javításában.

A stressz és az alvászavarok gyakran szorosan összefüggnek. A stressz növeli a kortizol nevű hormon szintjét a szervezetben, ami hosszú távon álmatlansághoz vezethet. Az alváshiány pedig tovább fokozza a feszültséget, így könnyen ördögi kör alakulhat ki. Az állandó stressz nemcsak az alvást zavarja meg, hanem hozzájárulhat különböző egészségügyi problémák, például szív- és érrendszeri betegségek, emésztési zavarok, valamint mentális egészségi problémák kialakulásához is.

Segít a természet patikája

Szerencsére a természet számos gyógynövénnyel ajándékozott meg minket, amelyek hatékonyan csökkenthetik a stresszt, és javíthatják az alvás minőségét. Ezek a növények természetes módon nyújtanak segítséget és ma már számos formában elérhetők. Lássuk, melyek a leggyakrabban használt gyógynövények ezekben az esetekben!

Macskagyökér. A macskagyökér (valeriana) emberi orrnak kellemetlen illata megrészegíti a macskákat, valeriánsav-tartalma miatt viszont krónikus nyugtalanságra és ideges eredetű alvászavarra már nagyon régóta alkalmazzák.

Citromfű. A citromfű illóolajának köszönhetően régóta segít elalvási zavarok és ideges eredetű gyomor- és bélrendszeri fájdalmak esetén, de napjainkra már vírusellenes, egyebek között herpeszvírusok elleni hatását is felismerték.

Komló. Kevésbé ismert tény, hogy a sör alapanyaga nyugtató, altató hatással bír. A legenda szerint álmosító tulajdonságát a növényt arató és a sörgyári munkások körében tapasztalták először.

Kamilla. A sokoldalú kamilla szintén hatékony alvászavarok esetén, és finom íze miatt a gyerekek is szeretik.

Ashwagandha. Az ashwagandha egy adaptogén gyógynövény, amely segít a szervezetnek alkalmazkodni a stresszhez. Rendszeres fogyasztása csökkentheti a kortizol szintjét, javíthatja az alvás minőségét, és hozzájárulhat a nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb élethez.

Hogyan használjuk a gyógynövényeket?

A gyógynövények számos formában elérhetők, beleértve az illóolajokat, teákat, tinktúrákat és kapszulákat. Ezekkel kapcsolatban azonban tartsuk szem előtt, hogy sem a külsőleg alkalmazható illóolajoknak, sem az étrend-kiegészítőknek – bár kedvezően hathatnak az egészségi állapotra – nem tulajdonítható betegséget megelőző vagy gyógyító hatás, ezt forgalomba kerülésükkor nem is szükséges klinikai vizsgálatokkal igazolni. Éppen ezért, ha azt szeretnénk, hogy a megfelelő dózisban, ellenőrzött minőségben kapja meg szervezetünk a szükséges mennyiséget a gyógynövényekben rejlő hatóanyagokból, akkor válasszuk a gyógynövénykivonat-tartalmú gyógyszereket. Ezek hatását és biztonságosságát ugyanis alapos laboratóriumi és klinikai vizsgálatokkal igazolják, és szigorú engedélyezési folyamaton mennek keresztül.

Sedacur forte: három gyógynövény szinergikus hatásával

Sedacur ForteIlyen gyógyszer a Sedacur forte is, amely a fent említett, igazolt hatású gyógynövényekből hármat is tartalmaz. Ez a klinikailag igazolt, altató, nyugtató hatású növényi gyógyszer a macskagyökér, a komlótoboz és a citromfű kivonatát tartalmazza. A kiegyensúlyozott hatóanyag-kombinációnak köszönhetően a Sedacur forte nappal nyugtató, feszültségoldó hatású, míg este segíti az elalvást, és nyugodt, pihentető alvást biztosít.

Nappal nem tompítja a figyelmet, nem befolyásolja hátrányosan a szokásos nappali tevékenységet és az autóvezetést sem. A Sedacur forte vény nélkül kapható a patikákban.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.