Mit tegyek a túl sok gyomorsav ellen? - Az orvos válaszol
Családtagom túlzott gyomorsav termelődése ellen ajánlották a kaukázusi kefírt, a citromlevet - hatásosak lehetnek-e ezek? Van valami speciális diéta? - Az orvos válaszol.
Kedves Kérdező!
A kaukázusi kefír a bélflóra rendbentartásában segít, illetve értékes tápanyagokat tartalmaz, a gyomor savtermelését kalciumtartalma révén serkenti.
A lúgosító jellegű diéták (több zöldség, kevesebb finomított szénhidrát és fehérje) egészségesek, ha nem esünk túlzásokba. A szervezet pH-háztartását ugyanakkor a tüdő és a vese működése tartja egyensúlyban, így a szervezet "elsavasodása" nem jelenti a gyomor fokozott savtermelését (tekintettel arra, hogy a gyomorból a gyomornedv és az étel a vékonybelekben szinte teljesen visszaszívódik, a szervezet a gyomron át nem tud savtól megszabadulni).
További cikkek a témában |
Az almaecet fogyasztása általában fogyókúrás célzattal merül fel. Gyomorproblémák nem gyógyszeres megoldására a Salvus-vizet tudom javasolni, illetve a rendszeres, gyakori, nyugodt, kis étkezést, a stressz megfelelő feldolgozását.
(WEBBeteg - Dr. Plósz János, gasztroenterológus)