Téma: Feldolgozott élelmiszer
Az ultrafeldolgozott élelmiszerek ártanak a gyerekek szívének?
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2024.08.11. 05:03
A legtöbben tisztában vannak azzal, hogy a nagymértékben feldolgozott élelmiszerek nem tesznek jót az egészségünknek, egy friss kutatás azonban most azt is kimutatta, hogy az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása...
Növelik-e a feldolgozott élelmiszerek az autizmus kialakulásának kockázatát?
WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2022.02.23. 17:03
Az anya terhesség alatti táplálkozása befolyásolhatja a születendő gyermek agyi fejlődését. Úgy tűnik, van egy olyan élelmiszer-adalékanyag, mely különösen hozzájárul az autizmus kialakulásához.
A túlfeldolgozott élelmiszerek fogyasztása rákkockázattal járhat
MTI - 2018.02.16. 09:11
Francia tudósok szerint létezhet kapcsolat a túlságosan feldolgozott ételek - sütemények, csirkefalatok, csomagolt kenyérfélék - fogyasztása és a rák kialakulásának kockázata között, de hangsúlyozták, hogy ennek...
A vörös és feldolgozott húsok növelik a bélrák kockázatát
MTI - 2011.05.24. 15:41
Az elfogyasztott vörös és feldolgozott húsok mennyiségének csökkentése, a több rost étrendbe iktatása és a rendszeres testmozgás 43 százalékkal szoríthatná le a bélrákos esetek előfordulásának arányát.