Spanyol csirke
Hozzávalók:
- 8 csirkecomb
- 1,5 dl félédes fehérbor
- 1,5 dl ketchup
- só
- bors
- 5 gerezd fokhagyma
- 25 dkg bacon
Elkészítés:
Egy jénai tálat kibélelünk a baconszeletekkel. A megmosott combokat ráfektetjük. Összekeverjük a bort, a ketchupot, ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal és a zúzott fokhagymával, majd a mártást ráöntjük a combokra. Forró sütőben letakarva sütjük kb. 45 percig, majd fedő nélkül még 15-20 percig. Krumplipürével és idénysalival tálaljuk.
Hasonló receptek
Csirke carbonara
Húsétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Keringési problémák, Crohn
Citromos csirke
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkemell zöldséggel
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes