Sajtos busa
Hozzávalók:
- 1 2 kg körüli busa
- 50 dkg füstölt szalonna
- 35 dkg sajt
- 3 dl tejföl
- só
- borson
- ételízesítő
Elkészítés:
A halat megtisztítjuk, a fejét és a farkát levágjuk. A gerince mellett kettőbe vágjuk, sóval bedörzsöljük. Egy nagyobb tepsi alját kibéleljük a vékony szeletekre vágott szalonnával. kb. 15 dekát hagyjunk meg. A szalonnára rátesszük a halat, úgy hogy egymás mellett legyen a két darab. A sajtot lereszeljük, a maradék szalonnát pici kockákra vagdossuk és a sajthoz keverjük. Ételízesítőt és borsot adunk hozzá. Jól elkeverjük és a halon egyenletesen szétterítjük. Megkenjük a tejföllel. 200 fokos sütőben pirulásig sütjük.
Hasonló receptek
Zelleres-almás-szilvás máj
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Parajos sertésszelet mozzarellával
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkegombóc
Húsétel, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes