Sajtos busa

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás

Hozzávalók:

  • 1 2 kg körüli busa
  • 50 dkg füstölt szalonna
  • 35 dkg sajt
  • 3 dl tejföl
  • borson
  • ételízesítő

Elkészítés:

A halat megtisztítjuk, a fejét és a farkát levágjuk. A gerince mellett kettőbe vágjuk, sóval bedörzsöljük. Egy nagyobb tepsi alját kibéleljük a vékony szeletekre vágott szalonnával. kb. 15 dekát hagyjunk meg. A szalonnára rátesszük a halat, úgy hogy egymás mellett legyen a két darab. A sajtot lereszeljük, a maradék szalonnát pici kockákra vagdossuk és a sajthoz keverjük. Ételízesítőt és borsot adunk hozzá. Jól elkeverjük és a halon egyenletesen szétterítjük. Megkenjük a tejföllel. 200 fokos sütőben pirulásig sütjük.

Hasonló receptek

Zelleres-almás-szilvás máj

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Parajos sertésszelet mozzarellával

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirkegombóc

Húsétel, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: