Padlizsános lasagne
Hozzávalók:
- 25 dkg lasagne tészta
- 25 dkg koktélparadicsom
- 70 dkg padlizsán
- 30 dkg juhtúró
- 4 evőkanál tej
- 10 dkg spenót
- snidling
- 4 evőkanál olaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A padlizsánt vágjuk fél centi vastag szeletekre, sózzuk be és hagyjuk állni. A juhsajtot keverjük össze a felaprított snidlinggel és a tejjel. Ha nem kapunk friss lasagne tésztát, akkor több tejjel, hígabb masszát készítsünk. Karikázzuk fel a paradicsomokat is. A lemosott padlizsánszeleteket roston süssük meg, majd borsozzuk és ha szükséges, sózzuk újra. Egy kiolajozott tepsibe rétegezzük bele a hozzávalókat: egy réteg tésztát, a sajtos szószt, a padlizsánt, a felezett paradicsomot, a spenótlevelet, aztán ismét tészta következik. A végén paradicsommal zárjunk és kevés olajjal locsoljuk meg. Alufóliával lefedve, 200 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre süthetjük.
Hasonló receptek
Tejfölös gombapaprikás
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Parmezános gombasaláta
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Paneer Korma
Vegetáriánus , Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes