Paradicsomos-spenótos tésztasaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 35 dkg masnitészta
  • 35 dkg spenót
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • fél fej lilahagyma
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 4 evőkanál tökmagolaj vagy olívaolaj
  • 10 dkg fetasajt
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

A tésztát sós vízben szokásos módon megfőzzük, majd leszűrjük. Közben megmossuk a spenótot, ha nagyobb levelű, akkor kisebbekre tépkedjük. A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk. A hagymát meghámozzuk és nagyon vékonyra szeleteljük. Salátaöntetet készítünk az ecetből, sóból, borsból és olajból. A langyos tésztát egy nagy tálban a spenóttal, a paradicsommal, a hagymával és a fetával összekeverjük, ráöntjük az öntetet és jól beleforgatjuk.

Hasonló receptek

Jércesaláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Keringési problémák, Crohn, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Mozarella saláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zöldfűszeres saláta koktélparadicsommal

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: