Mozzarellával és paprikával töltött gombóc
Hozzávalók:
- 1 közepes burgonya
- 60 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 mokkáskanál cukor
- 1 sárga vagy zöld húsú paprika
- 1 piros húsú paprika
- 4 paradicsom
- 2 mozzarella golyó
- 20 fekete
- magnélküli olívabogyó
- 2 dl olívaolaj
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, majd összetörjük krumplinyomóval. Mély tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadunk egy csipet sót, a burgonyapépet, az élesztőt és a cukrot. Hozzáöntünk annyi langyos vizet (kb. 2 dl), hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Legalább 5 percen át gyúrjuk. Letakarjuk konyharuhával és langyos helyen 1 órán keresztül pihentetjük, hogy megkeljen. Eközben a paprikákat megtisztítjuk, megmossuk, forró sütőben megsütjük, lehúzzuk a héjukat, a magházukat eltávolítjuk és húsukat feldaraboljuk. A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk, kivesszük a magjaikat és húsukat apró kockákra vágjuk. A mozzarellát is felkockázzuk. Az olajbogyókat vékonyan felszeleteljük. A pihentetés után még egyszer átdolgozzuk a tésztát, 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és egy 10 cm átmérőjű formával kerek lapokra kiszaggatjuk. Mindegyik közepére teszünk néhány kocka mozzarellát, paprikát és paradicsomot, picit megsózzuk, ráteszünk egy felszeletelt olívabogyót és összezárjuk a tésztát. A szeleket jól összedolgozzuk és gombóc alakúra sodorjuk. Felforrósítjuk az olajat, aranyszínűre sütjük benne a gombócokat és papírtörlővel kibélelt tálba tesszük, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen. Megsózzuk és azonnal tálaljuk.
Hasonló receptek
Spenótos palacsinta
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Sült spenót
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtszószos pulyka- vagy csirkemell zöldségekkel
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes