Mozzarellával és paprikával töltött gombóc
Hozzávalók:
- 1 közepes burgonya
- 60 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 mokkáskanál cukor
- 1 sárga vagy zöld húsú paprika
- 1 piros húsú paprika
- 4 paradicsom
- 2 mozzarella golyó
- 20 fekete
- magnélküli olívabogyó
- 2 dl olívaolaj
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, majd összetörjük krumplinyomóval. Mély tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadunk egy csipet sót, a burgonyapépet, az élesztőt és a cukrot. Hozzáöntünk annyi langyos vizet (kb. 2 dl), hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Legalább 5 percen át gyúrjuk. Letakarjuk konyharuhával és langyos helyen 1 órán keresztül pihentetjük, hogy megkeljen. Eközben a paprikákat megtisztítjuk, megmossuk, forró sütőben megsütjük, lehúzzuk a héjukat, a magházukat eltávolítjuk és húsukat feldaraboljuk. A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk, kivesszük a magjaikat és húsukat apró kockákra vágjuk. A mozzarellát is felkockázzuk. Az olajbogyókat vékonyan felszeleteljük. A pihentetés után még egyszer átdolgozzuk a tésztát, 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és egy 10 cm átmérőjű formával kerek lapokra kiszaggatjuk. Mindegyik közepére teszünk néhány kocka mozzarellát, paprikát és paradicsomot, picit megsózzuk, ráteszünk egy felszeletelt olívabogyót és összezárjuk a tésztát. A szeleket jól összedolgozzuk és gombóc alakúra sodorjuk. Felforrósítjuk az olajat, aranyszínűre sütjük benne a gombócokat és papírtörlővel kibélelt tálba tesszük, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen. Megsózzuk és azonnal tálaljuk.
Hasonló receptek
Köménymagos burgonya alufólában
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Májproblémák, Crohn, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Feta sajtos spenot
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Mandulás pisztráng
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes