Mozzarellával és paprikával töltött gombóc

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 közepes burgonya
  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 1 sárga vagy zöld húsú paprika
  • 1 piros húsú paprika
  • 4 paradicsom
  • 2 mozzarella golyó
  • 20 fekete
  • magnélküli olívabogyó
  • 2 dl olívaolaj

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, majd összetörjük krumplinyomóval. Mély tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadunk egy csipet sót, a burgonyapépet, az élesztőt és a cukrot. Hozzáöntünk annyi langyos vizet (kb. 2 dl), hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Legalább 5 percen át gyúrjuk. Letakarjuk konyharuhával és langyos helyen 1 órán keresztül pihentetjük, hogy megkeljen. Eközben a paprikákat megtisztítjuk, megmossuk, forró sütőben megsütjük, lehúzzuk a héjukat, a magházukat eltávolítjuk és húsukat feldaraboljuk. A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk, kivesszük a magjaikat és húsukat apró kockákra vágjuk. A mozzarellát is felkockázzuk. Az olajbogyókat vékonyan felszeleteljük. A pihentetés után még egyszer átdolgozzuk a tésztát, 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és egy 10 cm átmérőjű formával kerek lapokra kiszaggatjuk. Mindegyik közepére teszünk néhány kocka mozzarellát, paprikát és paradicsomot, picit megsózzuk, ráteszünk egy felszeletelt olívabogyót és összezárjuk a tésztát. A szeleket jól összedolgozzuk és gombóc alakúra sodorjuk. Felforrósítjuk az olajat, aranyszínűre sütjük benne a gombócokat és papírtörlővel kibélelt tálba tesszük, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen. Megsózzuk és azonnal tálaljuk.

Hasonló receptek

Paradicsomos padlizsán

Vegetáriánus, Könnyű

Cukormentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes

Padlizsános lasagne

Vegetáriánus, Közepes

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Parmezános gombasaláta

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: