Dalmát karaj bundában

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Nehéz

Diéta: Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg csontos sertéskaraj
  • 30 dkg leveszöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 paradicsom
  • 4 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl sör
  • 10 dkg liszt
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 fej saláta#A sütéshez: bőven olaj

Elkészítés:

A karajt kicsontozzuk. A zöldségeket és a paradicsomot megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A húst, a csontot, a zöldségeket fazékba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sóval, (szemes) borssal ízesítjük, fedő alatt megfőzzük. A húst a levesből kivesszük, a levet leszűrjük és külön fogyasztjuk. A húst kihűtjük, felszeleteljük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a tejszínnel, a sörrel, a liszttel kikeverjük és ételízesítővel fűszerezzük. Végül hozzáadjuk a tojásfehérje-habot. A masszába belemártjuk a hússzeleteket, majd bő, forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Hasábburgonyával és friss vegyes salátával körítjük.

Hasonló receptek

Paradicsomos csirkemell

Húsétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombás sajtos csirkemell

Húsétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csirkemell zöldséggel

Húsétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: