Fetával töltött pulykamell spenótos rizzsel
Hozzávalók:
- 50 dkg feta sajt
- 1,2 kg pulykamell
- 5 dl tej
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl olívaolaj
- kevés rozmaring
- só
- bors
- 2 tasak előfőzött rizs
- 40 dkg mélyhűtött spenót
- vagy 1 kg friss
- 25 dkg füstölt sajt
Elkészítés:
A pulykamellet szeletekre vágjuk, egy nagy tálba helyezzük. Minden szeletet megsózunk, fokhagymázunk és rozmaringozunk - aki szereti az ételízesítőt, azt is tehet rá. Ráöntjük a tejet és hagyjuk így állni 35 percet. Közben a rizst ételízesítővel megfőzzük. A friss spenótot kis olajon megfonnyasztjuk, sózzuk, majd a rizst és a spenótot összeöntjük és jól átkeverjük. A pulykamell szeleteket deszkára tesszük, fetaszeleteket helyezünk a közepükre, felgöngyöljük, összetűzzük. Tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Tálaláskor a spenótos rizs tetejébe tesszük a húsokat, sok sajtot szórunk rá.
Hasonló receptek
Gombás máj, mindenféle zöldséggel
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gombás halfilé
Húsétel, Könnyű
Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Csirkeméjjal töltött paradicsompaprika
Húsétel, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes