Fetával töltött pulykamell spenótos rizzsel
Hozzávalók:
- 50 dkg feta sajt
- 1,2 kg pulykamell
- 5 dl tej
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl olívaolaj
- kevés rozmaring
- só
- bors
- 2 tasak előfőzött rizs
- 40 dkg mélyhűtött spenót
- vagy 1 kg friss
- 25 dkg füstölt sajt
Elkészítés:
A pulykamellet szeletekre vágjuk, egy nagy tálba helyezzük. Minden szeletet megsózunk, fokhagymázunk és rozmaringozunk - aki szereti az ételízesítőt, azt is tehet rá. Ráöntjük a tejet és hagyjuk így állni 35 percet. Közben a rizst ételízesítővel megfőzzük. A friss spenótot kis olajon megfonnyasztjuk, sózzuk, majd a rizst és a spenótot összeöntjük és jól átkeverjük. A pulykamell szeleteket deszkára tesszük, fetaszeleteket helyezünk a közepükre, felgöngyöljük, összetűzzük. Tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Tálaláskor a spenótos rizs tetejébe tesszük a húsokat, sok sajtot szórunk rá.
Hasonló receptek
Zelleres-almás-szilvás máj
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Töltött sertéskaraj
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Almás csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes