Zelleres-almás-szilvás máj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 szál póréhagyma
  • 1 ek zsiradék
  • 50 dkg pulykamáj
  • tört színes bors
  • 1 mk fűszerpaprika
  • 1 púpos ek dijoni mustár
  • 2 szép szem alma
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 3 szál angol zeller
  • 2 dl tejszín

Elkészítés:

A májat daraboljuk fel, majd keverjük át alaposan a mustáros fűszerekkel. A zsíron süssük ki belőle a vért, reszteljük kissé. Majd tegyük egy fedeles hőálló sütőtálba. Dobáljuk köré az aszalt szilvát, a szeletel almát, és a karikára vágott pórét, és zellert is. Fedjük le, és tegyük 15-20 percre 200 fokos sütőbe. A végén keverjük el benne a tejszín is, és tegyük így vissza pár percre a sütőbe. A ragut tálalhatjuk leveles tészta lapokon is.

Hasonló receptek

Almával töltött pulyka

Húsétel, Közepes

Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes

Rántott hal fokhagymamártással

Húsétel, Közepes

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Serpenyős csirkemell mézzel, gombával és gyümölcsökkel

Húsétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: