Somlói galuska

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • A piskótához: 5 evőkanál rizsliszt/kukoricaliszt
  • szódabikarbóna
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 tojás#A csokiöntethez: 2 púpozott evőkanál cukor
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 tojás
  • 4-5 dl tej
  • 5 dkg ráma
  • rum/rumaroma
  • hozzávalók a sárga krémhez: 1 csomag vaníliaízű puding
  • 4 evőkanál cukor
  • 6 dl tej
  • hozzávalók a díszítéshez: durvára vágott dió
  • kevés rum/rumaroma
  • tejszínhab/tejszínhabspray

Elkészítés:

A szokásos módon piskótát készítünk. A massza egyik felébe kakaót teszünk és így sütjük meg. Ahol összeér a két szín a tepsiben, ott kettévágjuk és egymásra tesszük. Közben elkészítjük a gluténmentes vaníliaízű pudingot. A tészta közé kenjük a kihűlt pudingot, majd hűtőbe téve kicsit dermesztjük.#Elkészítjük a csokiöntetet: A tojást, kakaóport, cukrot és a rizslisztet kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáöntjük a többi tejet is. Alacsony lángon, folyton kevergetve nem túl sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és beletesszük a Rámát és egy kis rummal is meglocsoljuk. Egy kehelybe 3-4 evőkanál piskótát szaggatunk, meglocsoljuk a kihűlt csokiöntettel, megszórjuk dióval és tejszínhabbal díszítjük.

Hasonló receptek

Kókuszgolyó

Desszert, Közepes

Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Töltött barack leveles tésztában sütve

Desszert, Könnyű

Hízókúra, Mogyorómentes

Túrótorta (liszt és tojás nélkül)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: