Sajtsaláta
Hozzávalók:
- 10-10 dkg füstölt sajt
- reszelt márványsajt
- ementáli sajt
- juhsajt
- 10 szem olajbogyó
- 1 fiola kapribogyó
- 1 csokor zöldhagyma szárával együtt
- 1 fej saláta
- 3 dl tejföl
- 5 dkg finomra darált dió
- 5 dkg durvára tört dió
- só
- törött fehér bors és mustár ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 alma
Elkészítés:
A zöldhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, majd megsózzuk. A sajtokat kis kockákra szeleteljük. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, lecsöpögtetjük és kézzel apróra tépjük, fogyasztásig hűtőszekrényben tartjuk. A tejfölt, a kapribogyó leszűrt levét, a mustárt, a sót, a törött fehér borsot, a szétzúzott fokhagymát és a darált diót összekeverjük, hozzáadjuk a meghámozott, kicsumázott és lereszelt almát, a sajtkockákat, a félbevágott kapribogyót, a finomra vagdalt, kimagozott olajbogyót és a zöldhagymát. Alaposan összeforgatjuk és másfél óráig hűtjük. Fogyasztás előtt összekeverjük a salátával, tetejét megszórjuk a durvára tört dióval és a reszelt márványsajttal.
Hasonló receptek
Almás burgonyasaláta
Saláta, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Joghurtos spenótsaláta
Saláta, Könnyű
Vashiány, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Tzatziki saláta candidás módra
Saláta, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes