Sajtsaláta
Hozzávalók:
- 10-10 dkg füstölt sajt
- reszelt márványsajt
- ementáli sajt
- juhsajt
- 10 szem olajbogyó
- 1 fiola kapribogyó
- 1 csokor zöldhagyma szárával együtt
- 1 fej saláta
- 3 dl tejföl
- 5 dkg finomra darált dió
- 5 dkg durvára tört dió
- só
- törött fehér bors és mustár ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 alma
Elkészítés:
A zöldhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, majd megsózzuk. A sajtokat kis kockákra szeleteljük. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, lecsöpögtetjük és kézzel apróra tépjük, fogyasztásig hűtőszekrényben tartjuk. A tejfölt, a kapribogyó leszűrt levét, a mustárt, a sót, a törött fehér borsot, a szétzúzott fokhagymát és a darált diót összekeverjük, hozzáadjuk a meghámozott, kicsumázott és lereszelt almát, a sajtkockákat, a félbevágott kapribogyót, a finomra vagdalt, kimagozott olajbogyót és a zöldhagymát. Alaposan összeforgatjuk és másfél óráig hűtjük. Fogyasztás előtt összekeverjük a salátával, tetejét megszórjuk a durvára tört dióval és a reszelt márványsajttal.
Hasonló receptek
Ananászos tonhal saláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tormás-almás cékla
Saláta, Könnyű
Diabetikus, Cukormentes
Mediterrán burgonyasaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes