Sajtsaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 10-10 dkg füstölt sajt
  • reszelt márványsajt
  • ementáli sajt
  • juhsajt
  • 10 szem olajbogyó
  • 1 fiola kapribogyó
  • 1 csokor zöldhagyma szárával együtt
  • 1 fej saláta
  • 3 dl tejföl
  • 5 dkg finomra darált dió
  • 5 dkg durvára tört dió
  • törött fehér bors és mustár ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 alma

Elkészítés:

A zöldhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, majd megsózzuk. A sajtokat kis kockákra szeleteljük. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, lecsöpögtetjük és kézzel apróra tépjük, fogyasztásig hűtőszekrényben tartjuk. A tejfölt, a kapribogyó leszűrt levét, a mustárt, a sót, a törött fehér borsot, a szétzúzott fokhagymát és a darált diót összekeverjük, hozzáadjuk a meghámozott, kicsumázott és lereszelt almát, a sajtkockákat, a félbevágott kapribogyót, a finomra vagdalt, kimagozott olajbogyót és a zöldhagymát. Alaposan összeforgatjuk és másfél óráig hűtjük. Fogyasztás előtt összekeverjük a salátával, tetejét megszórjuk a durvára tört dióval és a reszelt márványsajttal.

Hasonló receptek

Ananászos tonhal saláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tormás-almás cékla

Saláta, Könnyű

Diabetikus, Cukormentes

Mediterrán burgonyasaláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: