Candida-kenyér
Tisztelt Doktornő, Doktorúr
Gombás fertőzésem van, diétázom is a javulás reményében. Boltokban nem találtunk olyan kenyeret, ami élesztőmentes is, és teljes kiőrlésű is. Feleségem szorgalmasan sütögeti hát az interneten talált recept alapján a kenyeret, élesztő helyett sütőporral. Most azt hallottam, a sütőpor is csak táplálja a gombákat. Ez tényleg így van? Ha igen, egyáltalán milyen kenyeret lehet enni?
Válaszát köszönöm, tisztelettel: Z.
Dr. Kovács István válasza Candida témában
Kedves Z.! Nem kell ennyire drasztikusra fogni a diétát, egye csak továbbra is a felesége által sütött kenyeret, tudtommal a sütőpor nem árthat, az élesztő maga is gomba, ez esetleg jelenthet problémát. Ha egyébként kiegyensúlyozott a táplálkozása, nincs egyszerű szénhidrát- és alkoholbevitel, nem lesz probléma.
A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes tanácsok napjainkra túlhaladottá válhattak.