Mi lehet végülis a bajom?, Hogy kezeljem?

Jó napot kívánok! H. Gyöngyi vagyok, 17éves.

Kórházba került hasi görccsel 09-16-án 06-25-ig. Colica abd. volt a diagnózisom.

Egy jó ideje fájt, görcsölt a hasam (legtöbbször jobb oldalt!), óriási hányingerem volt, viszont soha nem tudtam hányni, pedig éreztem, hogy kell. (Szorulásom is volt.) Lázam nem volt se előtte, se a kórházban, se utána. A többszöri hasi UH-om és a  vérvételi eredményem jó volt. Egyszer volt rossz a kórházban az utolsó vérvételemen a baktérium annyira sok volt, hogy nem írták ki számmal, csak annyit, hogy: zsúfolt bact. A nőgyógyászati eredményem rendben volt. (megvizsgált+Uh-is volt.) Azt mondták valami nagy vírus fertőzhettett meg, és ráment  a hasamra.

A fájások már régóta vannak, DE nem olyan, mint, amikor menstruációnál görcsölök. Ez olyan, hogy megfájdul mondjuk jobb oldalt, majd görcsszerűen végig megy balra is. A hasamon és a hasam alja is. Viszont  a haasam felett, a gyomrom is fáj.

Csütörtök (okt. 08.) óta vissza jött ez a fájás, mindennapos volt, és ilyenkor elfekszem az ágyom, amikor tehetem, és ott szenvedek pár percig.van, hogy 3-4,de van, hogy 9-10percig is tart. Ezek a hirtelen jött görcsök a kórházba kerülésme előtt, és most az elmúlt pár napban sokszor evés közben jön rám. Pedig figyelek arra, hogy lassan egyek, és jól megrágjam. Tegnap már a gyomrom is fájt, és ma meg tegnap is fáj, de a legjobban mikor kifújom a levegőt, ekkor fáj a hasam, és a gyomrom. Mikor köhögök akkor is fáj a hasam, és a gyomrom is egyaránt.

A székletem egy ideje véres volt, kaptam rá kenőcsőt, de attól befulladtam, fájt  aszívem, abba hagytuk, és nem volt utána pár napra rá véres. Viszont ma a székeleten megont volt pár csepp. Eleinte csak a wc-papíron szkott lenni, majd a székeleten is már. (a házi orvosom belgyógyász, megvizsgált hátulról, és azt mondta felsérthettem az eret, és akkor írta fel a gyógyszert.)

Viszont ugye megint vissza jöttek a  hasi, illetve gyomor görcseim, a véres széklet, és fáj ha pisilek, néha csíp a pisim, néha viszont fáj, az ahogy jön.

szedek egy Laevolac nevű hashajtót. Ezt még kórházba kerülésem előtt kaptam a hzi orvostól, mert szorulásom volt. szedem, de sajnos még mindig nehezen jön, fájdalmas, pedig növelem az adagot, és mellé eszek/iszok rostos, ill.meghajtó szerű ételeket/italokat.

Papaverinumot szedeka görcsökre, viszont teljesen felesleges, mert a hirtelen jött görcs elmúlik magától. Viszont mostanába miután görcsölök, elfekszek, és fáradtnak, kimerültnek érzem magam. Lehet ez ettől a Papaverinumtól?

Észrevettem, hogy ugye a kórház utáni egy hétben itthon pihennem, és diétán kellett lennem. akkor múlt  a hasfájás, de 08.-a óta (csütörtök) nagy az étvágyam, eszek reggelit, tízórait, ebédet, uzsonnét, vacsorát, de még közte is eszek egy-két szelet kenyeret, vagy jughurtot, gyümölvcsöt. Tehát most a hétvégén  szinte egész nap ettem, és hétfőre megint rosszul lettem, ugynaúgy fáj a hasam, gyomrom, hasam alja, mint mielőtt kórházba kerültem, és ahogy ott fájt.

Szeretném megtudni, hogy vajon mitől lehet ez? Lehet az, hogy diétáznom kellene, mert érzékeny a gyomrom? NEm tudom már mit csináljak.

Köszönöm a segítségüket!:)

Tisztelettel: Gyöngyi

 

Dr. Csuth Ágnes válasza emésztési zavar témában

Tisztelt Gyöngyi! Panaszait és tüneteit elolvasva a gyomor-bél rendszer funkcionális betegségére gondolok. Az eddigi vizsgálatok semmilyen szervi eltérést nem tudtak igazolni, azonban a működésében problémák vannak.  Első lépésként az étrend további változtatását tartom célszerűnek. az egyszerű szénhidrátot, üdítőket teljesen ki kellene iktatni. A rostok és sok folyadék valóban fontos. A véres széklet valószínűleg a szorulás következménye, hiszen a széklet meg tudja sérteni a végbél finom nyálkahártyáját. Amennyiben a diéta nem hozza meg a várt eredményt javaslom gastroenterológiai szakrendelés felkeresését, hiszen ezen problémák esetén célszerű szakember segítségét is igénybe venni. A papaverin rendszeres alkalmazásának nem látom értelmét. Probálja meg a Dicetel-t szedni. Hasonló jellegű panaszok esetén gyakran a stressz álla a háttérben, ami tud funkcionális bélbetegséget előidézni és természetesen a sikeres kezelése nem gyógyszerekkel lehetséges.Üdvözlettel.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát.
A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes tanácsok napjainkra túlhaladottá válhattak.
Megválaszolva: 2009. október 15.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Lelet kiértékelése
Tisztelt Doktor Úr! Az emésztésem még mindig nem állt helyre teljesen. Segítségét szeretném kérni, hogy a mellékletben szereplő széklet vizsgálatok...
Emésztési problémák
Tisztelt Dr. Úr! Az elmúlt 20 évben emésztési problémáim vannak. 15 éve epeműtétem volt, ezután helicobaktérium fertőzésre kaptam kezelést, de továbra is...
Mi lehet a problema?
Szep napot! Korulbelul fel-1 eve furcsa problemaim vannak. Nem tudom, hogy csak tulaggodom a dolgot, vagy valos tuneteket produkal a szervezetem, ezert...
Ez a gyomrom, esetleg a beleim? Mi...
Szep napot! Korulbelul fel-1 eve furcsa problemaim vannak. Nem tudom, hogy csak tulaggodom a dolgot, vagy valos tuneteket produkal a szervezetem, ezert...
Székletváltozás
Tisztelt doktor ur.pár napja irtam, hogy keserü a szám meg ha eszek kevereg a gyomrom.meg fáj a hátam. 3 nspja megváltozott a székletem nagyon világis lett.ép...
Emésztési probléma: az orvos szerint...
Üdv! Az egész novemberben kezdődött egyik, delutan ettem egy tál porridgeot (kását tejjel) Angliában élek, estére iszonyat puffadásom volt és hasgörcsöm,...