Váltsak orvost, mit tegyek?

Tisztelt Doktornő!

Február 15-én megjött a mensesem, ami 4 napig tartott és a 3.ciklusnaptól elkezdtem szedni a clostit, mert nem volt peteérésem. 2x1 adagban szedtem 5 napon kersztül. Február 23-án vérzésem volt és onnantól kezdve nagyon sokáig tartott a barnázás /picike pötty, mint egy kisujj köröm/.

Ebben a hónapban néztük ultrahangon, hogy van-e peteérésem. Mivel a 9.cn-on bevéreztem, elmentem ultrahangra és a következő lett az eredmény: Normál uterusban 7 mm-es nyálkahártya, bal ov.-ban 15mm-es domináns tüsző ábrázolódik, jobb ov.-ban 25 mm-es benne follic.

Ciklusom 11-ik napján csináltam LH tesztet és pozitív lett, de azt nem értem, hogy hogy lehet az, hogy onnantól kezdve szintén pozitív volt minden LH tesztem. Március 1-jén is voltam UH-on, akkor volt a 15. cn-om. Itt az eredmény: Uterus normál nagyságú, nyha 8mm-es. Jobb ovarium 26mm-es tüsző, bal ovarium 33x27 mm-es, benne egy 18 mm-es tüsző megrepedés utáni állapot.

Ezek után vártam, vártam...és Március 19-én pozitív lett a terhességi tesztem /33.cn/, majd 21-én és 22-én is. 22-én elmentem a nőgyógyászhoz, megultrahangozott és az eredmény: 60x40 mm-es uterusban 9 mm-es nyha. Jelenleg grav. nem ábr. benne. MKO. norm. és szerk. ovariumok, CD: negatív. Erre mondtam az orvosomnak, hogy azért hagytam abba a hőmérőzést, mert nem tetszett a görbém és már kezdek belefáradni. 27 éves vagyok, 2 éve próbálkozunk, de nem jön a gyermekáldás. Azt mondta, hogy ok, akkor ha legközelebb megjön, majd nagyobb adagban szedjem a clostit 3x1-ben. Nem értettem miért nem foglalkozott a 3 pozitív terhességi teszttel.

 

Március 24-én megjött a mensesem, de teljesen normális vérzés volt, szép piros ahogy szokott lenni, a, mennyisége sem volt változó. 5 napig tartott. Beszúrom a márciusi ciklusomat is, hogy könnyebben érthető legyek:

Kicsit hosszúra nyúlt a levelem, de teljesen kétségbe vagyok esve! Ma vagyok a 7. cn-on és még a ma reggeli tesztem is pozitív lett. Ma voltam a kórházban terhességi tesztet csináltatni, aminek ma délután jön meg az eredménye, de szerintem az is pozitív lesz. Fogalmam sincs mi lehet. Március 29-év voltam UH-on. Az eredmény: 70x36 mm-es uretus, nyha 3 mm-es. Jobb ov 24 mm-es, bal 21 mm-es, Douglasban folyadék nincs.

Ezt a 3 kérdést tettem afel a nőgyógyászomnak:
1. Lehet, hogy méhen kívüli terhességem van? Válasz: Lehet, de méhen kívüli terhességnél nem szokott lenni menses és picit sem vagyok rosszul, ill.nem látta UH-on.

2. Lehet, hogy terhességem van méhen belül? Lehet, nőknél semmi sem kizárt, de persze se a hőm, se az UH nem utal rá, hogy az lennék.

3. Lehet, hogy nincs egyáltalán sehol terhesség? IGEN Nőknél minden előfordulhat.

Ennyi a rövid történetem, de fogalmam sincs mi lehet velem. Kérem írjon, hogy mit csináljak? Keressek másik orvost? Eddig mindent honoráltam neki, de tegnap már azt mondtam, hogy ELÉG!

 

Előre is köszönöm válaszát.

WEBBeteg szakértő válasza terhességi teszt témában

Kedves Hölgyem! Megértem, hogy ennyire kétségbe van esve, amit nem tudok, hogy milyen kivizsgálások történtek mielőtt a stimulációs gyógyszert elkezdte szedni. Ez sokat segítene, ha van kedve, írja le részletesen, hogy milyen vizsgálatok voltak, milyen eredménnyel, miért kell gyógyszert szedni, stb. A jelenlegi helyzetre mást nem tudok mondani, csak azt, hogy a vérvétel eredménye nagyon fontos lesz. Egyrészt azért, mert akkor tudni fogják, hogy merre induljanak el, másrészt jó lenne a hormonszinteket is ellenőrzini, ha még nem volt ilyen vizsgálat, mert az LH teszt is mutathat folyamatosan magas értéket, mert igen, az is lehet folyamatosan magas., ami jó hír, hogy az UH alapján volt peteérés, és igen, akár terhes is lehetne, bár a vékony nyálkahártya szinte kizárja ezt a problémát. Ha méhen kívüli terhessége lenne, akkor a szervezete azt hinné, hogy terhes és valóban nem lenne rendes menses. A terhességi teszt is lehet ál-pozitív, de a legfontosabb az lenne, ha picit türelmes lenne most, míg kiderül, hogy pontosan mi is történik a szervezetében. Nem tudom, a Clostilbegytet mióta szedi, azt 3 hónapnál tovább folyamatosan nem szoktuk alkalmazni. Ha nem meddőségi szakrendelésen gondozzák, és eddig még nem volt kivizsgálása, akkor jó lenne, ha ennyi idő után már elmenne oda is. A terhességi teszt, ha pozitív, és a labor is kimutatja a béta HCG hormont, esetleg stabilan megmarad a szervezetben, akkor keresni kell az okát, hogy mitől magasabb. Írjon bátran még több információt, hátha tudok segíteni.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát.
A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes tanácsok napjainkra túlhaladottá válhattak.
WEBBeteg szakértő
Dr. Farkas Ágnes
Megválaszolva: 2011. augusztus 19.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Nem rég irtam
Jó napot nemrég írtam meg is kaptam rá választ, december 12.26 Kezdődött a mestruáció 12.31 tartot Január 28 -án csináltam egy Clearblue tesztet, ami egy két...
Elvetéltem vagy nem ?
Jó napot az egész úgy kezdődött február 2-án voltam terhesség megállapításon még nem láttak semmit, de viszont pozitív terhességi teszt február 4-én elkezdtem...
Elvetélhettem nem tudom mit tegyek
El vetélhettem? Terhességi tesztem pozitiv lett ugye elis mentem orvoshoz terhesség megállapitásramégnem láttak semmit ez most kedden volt, de tegnap elkeztem...
Pozitív vagy negatív
Üdvözlöm Terhességi teszt eredményemet nem tudom, hogy pozitívnak számít_e!
Aggodnom kene?
Tisztelt Doktor Ur! Olyan problemaval fordulok Onhoz, hogy altalaban 26 naposak a ciklusaim es most 2 napja kesik a menstruaciom. Parommal szeretnenk babat igy...
Sárgatest ciszta
Tisztelt Doktor Úr! Az orvosom 30an jön meg a szabadsagról, de az hosszu idő nekem. Kérdesem, a poitív terhességi eredményt a teszten produkálhatja e a...