Az egészség kincs! 60 felett is legyél aktív

Szponzorált tartalom
megjelent:

Az egészséges, mozgásgazdag életmód kialakítása a legtöbb ember számára fiatal korban könnyű és magától értetődő dolog. A kor előrehaladtával azonban már körülményesebb megváltoztatni a szokásokat, esetleges betegségek megjelenésével pedig a mozgást sokkal nehezebb beiktatni a mindennapokba. A rendszeres sportolás kiemelten fontos a megelőzés és a fittségünk fenntartása szempontjából. (x)

Miért fontos a mozgás 60 felett?

A rendszeres sportolás javítja az életminőséget, megadja a biztonságérzetet, a hétköznapi teendők elvégzése fittebb állapotban sikerélményt adhat. Továbbá olyan egészségügyi előnyökkel járhat mint: csökken a szív – és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata, nő a szellemi teljesítőképesség, optimalizálódik a testsúly és a csontritkulás is megelőzhető.

Mit tegyél, hogy fittebb legyél?

mozgás időskorbanTáplálkozz egészségesen, fogyassz megfelelő mennyiségű folyadékot, fejleszd fizikai és szellemi állóképességedet! Szinte minden testi - lelki funkció edzhető idősebb korban is. Fontos, hogy fokozatosan, türelemmel indulj el a változás útján. Napról napra könnyebben fogod venni a hétköznapok kihívásait.

A szenior korosztálynak életkori sajátosságaiból kifolyólag nehezebb dolga van, ha mozgásformát, sportolási lehetőséget keres. A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) egyik fontos küldetésének tekinti, hogy kifejezetten a régebb óta fiatal korosztályhoz igazítva alakítson ki olyan programokat, amelyek kedvet teremtenek a testmozgáshoz, és megmutatják, hogy számos aktivitás időskorban is biztonsággal és nagy örömmel űzhető.

Segítünk, mit válassz!

A Szépkorúak Sportfesztiválja a szövetség egyik kiemelt eseménye, igazi mozgásünnep a szenioroknak. A június 7-én megrendezendő egynapos, ingyenes programon közel 40 féle mozgásforma kipróbálására biztosít lehetőséget a MASPORT. Táncos-zenés foglalkozások, labdajátékok, ügyességi feladatok, egészségmegőrző és szűrőprogramok várják a látogatókat. Cél, hogy mindenki jól érezze magát és eltöltsön egy sporttal teli napot Budapest szívében a Bikás Parkban. Játékos programokkal és értékes díjazással motiváljuk a szenior résztvevőket arra, hogy minél aktívabbak legyenek.

A gyaloglás a legősibb mozgásforma, sokat tehetünk az egészségünkért, ha rendszeresen sétálunk, ám idősebb korban sajnos sokak számára ez is megterhelő lehet. Ha ezt kiegészítjük a nordic walking botok használatával, akkor az ízületeinket tehermentesítjük, sőt a testünk izomzatának 90%-át is átmozgathatjuk. Fontos azonban a helyes technika elsajátítása! A szövetség tagszervezetei számos foglalkozást tartanak a sportág népszerűsítése és alapjainak bemutatása céljából a Lépten-nyomon NOWA program keretein belül.

Az otthoni testmozgáshoz a Mozgásélmény szenioroknak Program ideális lehetőség bárki számára. Naponta két alkalommal fix időpontokban elérhető ingyenes online foglalkozásokkal négy szakértő oktató segítségével mozoghatsz rendszeresen. A tornafoglalkozások automatikusan elindulnak a felületen az órarendben meghatározott időpontokban, így aki még csak most tanulja a digitális világ rejtelmeit, az is könnyedén be tud csatlakozni a programba. Legyél a tornatársunk!

Szépkorúak Sportfesztiválja

A szövetség eseményeiről bővebben a masport.hu oldalon tájékozódhat.

A programok kiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt.

A Magyar Szabadidősport Szövetségről
A MASPORT egy közhasznú civil szervezet, amelynek legfőbb feladata a mozgásban gazdag életmód népszerűsítése. Kiterjedt tagszervezeti hálózatának köszönhetően az ország minden megyéjében jelen van, továbbá több száz helyi sportegyesület, szabadidős társaság is kapcsolódik hozzá, amelyekben összesen közel 170 ezren sportolnak. A szövetség 2015 óta koordinálja az Európai Sporthét eseménysorozatot. Emellett számos egyéb nagyszabású sportprogramot is szerveznek (Kihívás Napja, Világ Gyalogló Hónap, mozgásfesztiválok stb.).

Cikkajánló

Visszérkrémek
Visszérkrémek

Használhatnak, de csak egy darabig.

Vitaminok
Vitaminok

Alapvető tudnivalók a vitaminokról.

doktorGO - Sándor Judit, erőnléti és korrektív tréner
WEBBeteg - Sándor Judit, erőnléti és korrektív tréner
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.