Ételallergia
Tisztelt Dr. Nő/Dr. Úr! Étel allergiával kapcsolatban érdeklődnék: 2012.06.13-ai ételintolerancia vizsgálaton gasztroenterológia kérésére IgG: tojás sárgája (44), tojás fehérje (37), búza (55), élesztő (60), kazein (83), tej (57) a pozitív értékek. 2013.03.27-én IgE vizsgálat alapján: a előbb felsorolt értékek negatívak. 2014.03.10-én Pulmonológia kérésére: IgE vizsgálat: kazein (2, 42), tej (2, 67), tojás fehérje (0, 51), tojás sárgája: negatív, búza: negatív. Kérdésem a következő lenne: 1 év alatt az IgE érték ennyit változott volna? Dietetikus tanácsára nem fogyasztok tejterméket 2012. óta, csak gabonatejeket. Tojást csak ételben. Sütve (rántotta), főve nem. Most az IgE érték miatt semmilyen ételben sem fogyaszthatom a tojásfehérjét? Búzával kapcsolatban tudna tanácsot adni? Glutén érzékenység negatív lett 2x is. Válaszát előre is köszönöm.
Dr. Pászthory Erzsébet válasza étel allergia témában
Kedves Kérdező! Azt tanácsolom, hogy a pozitiv reakciót adó élelmiszereket küszöbölje ki az étrendből, tojást és búzát sem. Az IgE változásokat én sem értem. Ugyanakkor a probléma összetettnek tűnik, mert leveléből arra következtetek, hogy légzőszervi problémái is vannak. Azt javaslom, keressen fel egy allergologus szakorvost, mivel kérdése alapvetően allergiologiai jellegű. Üdvözlettel.
A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes tanácsok napjainkra túlhaladottá válhattak.