Egészséges táplálkozás.
Jó estét! Azt szeretném kérdezni, hogy az ételek megsütését mivel célszerű végezni? Azt olvasni mindenhol, hogy a kókuszzsír egészségesebb, mint sok más, mint pl. a napraforgó étolaj. Igaz ez? Érdemesebb azzal csinálni? Abban a legtöbb zsírsav telített, míg a napraforgó olajban a legtöbb egyszeresen vagy többszörösen telítetlen. Emiatt kavarodtam össze. Válaszát előre is köszönöm!
Irinyi-Barta Tünde válasza zsírok-olajok témában
Kedves Kérdező! Az én véleményem ezzel a témával kapcsolatban az, hogy a kókuszzsír valóban egészségesebb, mint a napraforgó étolaj, azonban én mégis azt javaslom, hogy főzéshez, és egyes ételek sütéséhez olívaolajat, míg salátákhoz extra szűz olívaolajat használjon. Ha ez nem megfelelő egy adott ételhez, akkor nyugodtan használhatnak kókuszzsírt, de a sertészsír is jó, hiszen szintén rendelkezik telített zsírsavtartalommal, amiről, mint tudjuk, ugyanolyan fontos szervezetünk egészséges működéséhez, mint a többszörösen telítetlen zsírok. Üdvözlettel.
A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes tanácsok napjainkra túlhaladottá válhattak.