Tibeti gombából készült kefir
Tisztelt Doktornő! Fogyasztom a tibeti gombából készült kefirt. Az interneten olvastam, hogy 20 nap után 10 nap szünetet kell tartani. Azt szeretném kérdezni, hogy miért? A másik kérdésem, hogy miért tilos a kura alatt az alkoholfogyaztás. Néha vannak olyan rendezvények, hogy némi alkoholt fogyaszt az ember. Ilyenkor a kefirt nem fogyasztom. Nem értem, hogy a kura teljes időtartama alatt miért tilos az alkoholfogyasztás. Válaszát köszönöm.
Irinyi-Barta Tünde válasza tibeti kefir gomba témában
Kedves István! Az említett készítmény fogyasztásával kapcsolatban érdemben hiteles információval nem tudok szolgálni. Véleményem szerint a tibeti kefir gomba fogyasztása inkább ősi hagyományokon alapul, mint kutatásokkal megalapozott és alátámasztott jótékony eredmények elemzésével. Ezért sajnos nem tudok pontos választ adni a kérdéseire, ami a fogyasztás szüneteltetésével, illetve alkoholtilalommal kapcsolatosak. Fogyasztása esetén egyes panaszokat javíthat, illetve meg is szüntethet, mint például az emésztés és a bélrendszer egészségének helyreállítása. Az alkohol és a kefir fogyasztásának eredménye akár súlyos hasmenés is lehet. Jó egészséget és minden jót kívánok! Üdvözlettel.
A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes tanácsok napjainkra túlhaladottá válhattak.