Flavin
Tisztelt Doktornő!
Páromnál stent beültetésére került sor. Az érfalon máshol lerakódást nem tapasztaltak a katéterezés, érfestés során. Jótanácsként napi 1 dl vörösbor fogyasztását javasolták. Ennek jótékony hatását minden, általunk ismert forrás megerősítette, de párom nem iszik alkoholt. Kérdésünk, hogy a vörösborban megtalálható jótékony összetevő (flavin?) milyen más nem alkohol tartalmú élelmiszerekben van jelen (pl. szőlőlé?), és azokból, mennyit kell fogyasztani naponta? Köszönettel várom válaszát Andrea
WEBBeteg Szakértő válasza flavonoidok témában
Kedves Andrea! A flavonoidok legjobb forrásai a feketeáfonya, a feketebodza, feketeszőlő, eper, a vöröshagyma, a lilalhagyma, a spenót, a zeller, stb. A fogyasztást illetően az a lényeg, hogy az ezekből készült ételek napi rendszerességgel jelen legyen az étrendjében. Fogyaszthat gyümölcs- és zöldségkoncentrátumokat is, pl. Flavantic, Flavon Max, ezekből napi2 kiskanál a jvasolt adag.
A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes tanácsok napjainkra túlhaladottá válhattak.