Lúgosítás
Tisztelt Doktornő! Tudom, hogy nagyon fontos a szervezet lúgosítása. Megpróbálok lúgosító élelmiszerekkel táplálkozni, amennyire lehetséges. Azt szeretném megtudni, hogy a víz lúgosítása lehetséges-e úgy, hogy 1.5 l. vízbe belekeverek 1 tk. szódabikarbónát és ezt iszom. Sajnos vízaktivátorra nincs pénzem, pedig talán ez lenne a legjobb megoldás az egészség megőrzésében. Válaszát köszönöm.: Márta
Dr. Árki Ildikó válasza lúgosítás témában
Kedves Márta! Nem tudom, miért gondolja, hogy olyan fontos lenne a szervezet "lúgosítása", egyáltalán, mit ért ez alatt. A vér pH értéke csak szűk határok között mozoghat és a szervezet jól szabályozott kompenzáló mechanizmusokkal tartja fenn a megfelelő pH értéket. Ezen igazából a táplálkozás nem változtat. A szódabikarbónával kevert víz ivása valószínűleg hányingert, hányást fog kiváltani, puffaszt, bizonyára nem a kellemes italok közé tartozik. A kissé "lúgos" ásványvizeket javaslom helyette. Üdvözlettel.
A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes tanácsok napjainkra túlhaladottá válhattak.