Lúgosítás várandósan
Üdvözlöm! Több éve próbálkozunk a várandóssággal. Másfél hónappal ezelőtt ajánlották nekem a savtalanítást, mondván, ha nem egészséges a szervezet nehezen találja meg benne a helyét az új kis jövevény. Több könyvet, internetes oldalt végigböngésztem, pár baráttal is beszéltem erről, akik már használtak ilyet és a következő módszert sikerült alkalmaznom. Pár hete iszom egy Supergreens port LL PrimePH lúgosítócseppekkel együtt. Első héten napi 1, 5 litert ittam, utána napi 3 litert. Mellette a táplálkozásomon is változtattam. Próbálok húst nem enni – az elmúlt időszakban 1szer fordult elő, hogy egy kis sült csirkemellet ettem (ezt is vasárnap – ehhez a vallásos neveltetésem is hozzájárul – elkezdődött a nagyböjt; húsvétig nem szoktam húst enni). A Vegafoodtól rendelek direkt lúgosító menüt. Mellette többször fogyasztok zöldsalátát csírákkal és extra szűz olivaolajjal – néha egy kis olajbogyóval, vegapástétomokat, szója- és tofukészítményeket, élesztőmentes kenyeret, tönkölybúza pászkát, zöldségféléket, kis mennyiségben light margarint, BIO zöldség- és gyümölcsleveket, mazsolát, mandulát, banánt, ananászt, almát, sós vizes tonhalkonzervet (néha 1 dobozos mexikói tonhalsalátát) és próbálok sok vizet inni., Amit nem fogyasztok: szénsavas üdítők, kávé (gabonakávét iszom helyette, de azt is heti 1-2 alkalommal), húsfélék, felvágottfélék, tej és tejtermékek, sajtok, tojás (néha 1-1 db főtt tojást azért megeszem), savanyúságot (múltkor „sajnos” kellett egyek a házi készítésű savanyúkáposztából…) Nem tudom, hogy ennek a pár hétnek volt-e jótékony hatása vagy vmi másnak, de van egy pozitív terhességi tesztem – még nem voltam nőgyógyásznál most egyeztetek időpontot az orvosommal! A kérdésem az, hogy lehet-e így a lúgosítást folytatnom?, Hogy tudnám a húshagyást úgy tenni, hogy az ne ártson a babának? Előre is köszönöm, Panka
Dr. Farkas Ágnes válasza lúgosítás témában
Kedves Hölgyem! Az egészséges táplálkozáshoz a fehérjék fogyasztása is hozzátartozik, emellett nagyon sok értékes zsírsavnak is be kell jutnia a szervezetbe. A sok gyümi, zöldség, és egyéb felsorolt "lúgosító" étel az ok, de ha nem akar hiánybeteg lenni a terhesség alatt, akkor bizony kell a tej, a sajt, a hús, stb. Figyeljen az arányokra, de kihagyni ezeket semmiképpen sem javasolnám. Még a vegetáriánusoknál is gyakran gond a vérszegénység a terhesség alatt! A savanyú káposztával meg végképp nem értem mi baj lenne, tele van vitaminnal, és rosttal. Üdvözlettel.
A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes tanácsok napjainkra túlhaladottá válhattak.