Almás csirkeleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 4 személyre
  • 1 csirkeaprólék májjal együtt (kb. 50 dkg)
  • 2 közepes nagyságú borízű alma
  • 1 dl tejföl
  • 1-1 evőkanál kristálycukor és liszt
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • ízlés szerint törött fehér bors.

Elkészítés:

a csirkeaprólékot megmosom és feldarabolom, majd a sóval együtt fazékba rakom. Ráöntök 8 deci vizet. Az almát megmosom, meghámozom, kicsumázom és szeletekre vagdalom. A csirkeaprólékot puhára főzöm. Az almaszeleteket 3 deci vízben cukorral és csöpp sóval 5 percig forralom, végül a liszttel simára kevert tejföllel behabarom. Jól kiforralom, fahéjjal ízesítem, majd a csirkeleveshez öntöm. Az egészet összeforralom.

Hasonló receptek

Sóskaleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Joghurtos-tejszínes őszibarackleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Karalábéleves májgaluskával

Leves, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: