Fogyókúra, egészséges táplálkozás

Fogyókúra, egészséges táplálkozás cikkek - 25. oldal

A fogyókúra aranyszabályai

Medipress - 2011.02.27. 07:35
Egy hónap már eltelt az évből. A fogyással kapcsolatos újévi fogadalmaknak már látszaniuk kellene a mérlegen. De mi van akkor, ha a kilók nem akarnak eltűnni? Lehet, hogy egy gyakori diétás hiba az oka.
A túl sok nátriumfogyasztás következtében, számos komoly betegség kialakulásának kockázata is megnő, ezért mindenkinek érdemes tudnia, hogyan juttat a szervezetébe öntudatlanul sokkal több nátriumot, mint kellene.

Probiotikum a hasi elhízás ellen

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2011.02.26. 12:11
Az elmúlt években számos tanulmány készült a probiotikumok pozitív egészségügyi hatásairól. Egy új tanulmány szerint, mely az European Journal of Clinical Nutrition-ban jelent meg, a probiotikumok hasi elhízásra...
Nem csupán a modern-kori emberiség életében szerepel kiemelt napirendi pontként a pluszkilók elleni hadjárat. Egy angol üzletember, még jóval a forradalmian új étrendjéről ismertté vált Robert Atkins előtt felismerte a...
Egy nemrég a Journal of Agricultural and Food Chemistry című szaklapban megjelent kutatási anyag szerint a vegánok a szervezetében a B12-vitamin és omega-3 zsírsavakból alakul ki hiány.

Az erjesztett ételek előnyös hatásai

Medipress - 2011.01.29. 18:10
Az erjesztett ételek körülbelül egyidősek az emberi kultúrával. Az emésztést elősegítő erjesztett ételeket, kezdetben tartósságuk miatt kedvelték főként, de azóta is nagy népszerűségnek örvendenek. Az Észak-afrikai...

Táplálkozási zavarok a tévézés miatt

Medipress - 2011.01.29. 14:10
Gondolta volna, hogy a passzív tévézés befolyásolhatja a táplálkozási szokásokat? Egy új tanulmány szerint, az indirekt médiahatás rendkívül káros hatással lehet különösen a tinédzserek testképére.
A dietetikusok szerint a legfontosabb, az elérhető célok kitűzése és az állandó önellenőrzés. Mostanra, valószínűleg a legtöbbünknek az újévi fogadalmak már csak kósza emléket jelentenek, ezért jobban tesszük, ha...
A nyál nemcsak a szájüreg nedvesítője, nélküle nem éreznénk az étel ízé, nem tudnánk nyelni, sőt ez a folyadék indítja el az emésztés folyamatát is.

A táplálkozási zavarok: A testtudat a magyarázat?

WEBBeteg - K. J., fordító - 2011.01.17. 21:41
A táplálkozási zavarok terén messze a nők „vezetnek”. Az aggasztó statisztikát még figyelemfelkeltőbbé teszi, hogy nem csak a felnőtt nők érintettek a jelenségben, hanem a fiatalkorúak is aktívan kiveszik belőle...

A fehérjedús diéta hátulütői

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2011.01.06. 18:14
Ha Ön nő, és éppen fogyókúra vagy étkezési szokásain való változtatás elkezdését fontolgatja, óvakodjon a magas proteintartalmú készítményektől! - figyelmeztet a Medbroadcast internetes portál egy új kutatás...

A vegetarianizmus veszélyei

WEBBeteg - Ötvenentúl.hu - 2011.01.06. 17:14
Az utóbbi években egyre nő az érdeklődés az egészség megőrzésének lehetőségei iránt. Ennek jele, hogy mind többen próbálkoznak a különféle reformtáplálkozási módszerekkel.
A tejtermékekben olyan zsírsav található, amely csökkenti a felnőttkori cukorbetegség kifejlődésének kockázatát. Amerikai kutatók vizsgálatának eredményeit az Annals of Internal Medicine karácsony előtti száma közölte.

Cukorfüggőséghez vezet a karácsonyi nassolás?

WEBBeteg - K. J., fordító - 2010.12.27. 17:21
A Mikulás édességeket hozó látogatása után, és a karácsonyi finomságok időszaka előtt, különösen ajánlatos tisztában lennünk azzal, hogy a túlzott cukorfogyasztás is függőséghez, valamint az édes anyag hiányában...

A brokkoli csökkenti a tüdőrák kialakulásának esélyét

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2010.12.19. 09:21
Azok a dohányzók, illetve cigarettáról már leszokottak esetében, akik sok brokkolit és egyéb keresztesvirágú zöldséget fogyasztanak, kisebb a tüdőrák kialakulásának kockázata - állítják a Buffalói Roswell Park Rákkutató...
A magyar Gyermekorvosok Társaságának felmérése szerint már az 1-3 éves magyar gyermekek fele az ajánlottnál több koleszterint fogyaszt.
Aki azt gondolja, hogy napi öt adag zöldséggel és gyümölccsel letudja a rákmegelőzést, jobb, ha nem ennyire biztos a dolgában. Ezen ételek fogyasztása nem véd a daganatos betegségek ellen, mivel az alkoholfogyasztáshoz...
Korábbi évek kutatásai egyértelműen bizonyították a gránátalmalé jótékony egészségügyi hatásait. A gyümölcs leve antioxidánsokban gazdag és csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást, különösen a cukorbeteg és magas...
Egyenek húst, de minél kevesebb fehérkenyér féleség és krumplipüré társaságában - ezt tanácsolja az ünnepek előtt megjelent nagyszabású tanulmány, amely szerint a fehérjében gazdag, de szénhidrátban szegény étrend...