Több mint fél millió amerikai tizenévesnek van étkezési zavara, ám csak kis hányaduk kap kezelést problémájára - állapította meg egy amerikai kutatás.
Holland kutatók 120 ezer ember, egy évtizedes követéses vizsgálata alapján, arra a megállapításra jutottak, hogy a tejtermékek fogyasztása nem árt az egészségnek, de nem is jár túl sok előnnyel.
Medipress -
2011.02.27. 07:35
Egy hónap már eltelt az évből. A fogyással kapcsolatos újévi fogadalmaknak már látszaniuk kellene a mérlegen. De mi van akkor, ha a kilók nem akarnak eltűnni? Lehet, hogy egy gyakori diétás hiba az oka.
Medipress -
2011.02.27. 05:35
A túl sok nátriumfogyasztás következtében, számos komoly betegség kialakulásának kockázata is megnő, ezért mindenkinek érdemes tudnia, hogyan juttat a szervezetébe öntudatlanul sokkal több nátriumot, mint kellene.
WEBBeteg - Cs. K., fordító -
2011.02.26. 12:11
Az elmúlt években számos tanulmány készült a probiotikumok pozitív egészségügyi hatásairól. Egy új tanulmány szerint, mely az European Journal of Clinical Nutrition-ban jelent meg, a probiotikumok hasi elhízásra...
Nem csupán a modern-kori emberiség életében szerepel kiemelt napirendi pontként a pluszkilók elleni hadjárat. Egy angol üzletember, még jóval a forradalmian új étrendjéről ismertté vált Robert Atkins előtt felismerte a...
Medipress -
2011.02.12. 09:41
Egy nemrég a Journal of Agricultural and Food Chemistry című szaklapban megjelent kutatási anyag szerint a vegánok a szervezetében a B12-vitamin és omega-3 zsírsavakból alakul ki hiány.
WEBBeteg - Ötvenentúl.hu -
2011.02.09. 17:12
A globális gyümölcsöskert a fogyasztók paradicsoma, a jelenség ugyanakkor komoly aggodalmakra is okot adhat. Vajon milyen eljárásokra van szükség, hogy a világ túlsó végéről utaztatott gyümölcs is megőrizze ízét és...
Medipress -
2011.01.29. 18:10
Az erjesztett ételek körülbelül egyidősek az emberi kultúrával. Az emésztést elősegítő erjesztett ételeket, kezdetben tartósságuk miatt kedvelték főként, de azóta is nagy népszerűségnek örvendenek. Az Észak-afrikai...
Medipress -
2011.01.29. 14:10
Gondolta volna, hogy a passzív tévézés befolyásolhatja a táplálkozási szokásokat? Egy új tanulmány szerint, az indirekt médiahatás rendkívül káros hatással lehet különösen a tinédzserek testképére.
Medipress -
2011.01.28. 14:41
A dietetikusok szerint a legfontosabb, az elérhető célok kitűzése és az állandó önellenőrzés. Mostanra, valószínűleg a legtöbbünknek az újévi fogadalmak már csak kósza emléket jelentenek, ezért jobban tesszük, ha...
A nyál nemcsak a szájüreg nedvesítője, nélküle nem éreznénk az étel ízé, nem tudnánk nyelni, sőt ez a folyadék indítja el az emésztés folyamatát is.
WEBBeteg - K. J., fordító -
2011.01.17. 21:41
A táplálkozási zavarok terén messze a nők „vezetnek”. Az aggasztó statisztikát még figyelemfelkeltőbbé teszi, hogy nem csak a felnőtt nők érintettek a jelenségben, hanem a fiatalkorúak is aktívan kiveszik belőle...
Medipress -
2011.01.14. 11:13
A standard kezelésben részesülő szívbetegek állapotán javítani látszik az omega-3 zsírsavakat tartalmazó táplálék-kiegészítő.
WEBBeteg - Cs. K., fordító -
2011.01.06. 18:14
Ha Ön nő, és éppen fogyókúra vagy étkezési szokásain való változtatás elkezdését fontolgatja, óvakodjon a magas proteintartalmú készítményektől! - figyelmeztet a Medbroadcast internetes portál egy új kutatás...
WEBBeteg - Ötvenentúl.hu -
2011.01.06. 17:14
Az utóbbi években egyre nő az érdeklődés az egészség megőrzésének lehetőségei iránt. Ennek jele, hogy mind többen próbálkoznak a különféle reformtáplálkozási módszerekkel.
A tejtermékekben olyan zsírsav található, amely csökkenti a felnőttkori cukorbetegség kifejlődésének kockázatát. Amerikai kutatók vizsgálatának eredményeit az Annals of Internal Medicine karácsony előtti száma közölte.
Medipress -
2010.12.30. 10:41
Egy új tanulmány szerint, az túlsúllyal küzdő tizenéveseknek, elsőként a müzliszeleteknek és a shake-nek érdemes búcsút inteniük.
WEBBeteg - K. J., fordító -
2010.12.27. 17:21
A Mikulás édességeket hozó látogatása után, és a karácsonyi finomságok időszaka előtt, különösen ajánlatos tisztában lennünk azzal, hogy a túlzott cukorfogyasztás is függőséghez, valamint az édes anyag hiányában...
WEBBeteg - Cs. K., fordító -
2010.12.19. 09:21
Azok a dohányzók, illetve cigarettáról már leszokottak esetében, akik sok brokkolit és egyéb keresztesvirágú zöldséget fogyasztanak, kisebb a tüdőrák kialakulásának kockázata - állítják a Buffalói Roswell Park Rákkutató...
A magyar Gyermekorvosok Társaságának felmérése szerint már az 1-3 éves magyar gyermekek fele az ajánlottnál több koleszterint fogyaszt.
Medipress -
2010.12.06. 11:33
Svájci kutatók kimutatták, hogy a kis mennyiségű alkoholt fogyasztók esetén mintegy 30 százalékkal csökken a metabolikus szindróma kockázata.
Medipress -
2010.12.03. 23:23
Aki azt gondolja, hogy napi öt adag zöldséggel és gyümölccsel letudja a rákmegelőzést, jobb, ha nem ennyire biztos a dolgában. Ezen ételek fogyasztása nem véd a daganatos betegségek ellen, mivel az alkoholfogyasztáshoz...
Medipress -
2010.12.01. 08:34
Korábbi évek kutatásai egyértelműen bizonyították a gránátalmalé jótékony egészségügyi hatásait. A gyümölcs leve antioxidánsokban gazdag és csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást, különösen a cukorbeteg és magas...
Egyenek húst, de minél kevesebb fehérkenyér féleség és krumplipüré társaságában - ezt tanácsolja az ünnepek előtt megjelent nagyszabású tanulmány, amely szerint a fehérjében gazdag, de szénhidrátban szegény étrend...