WEBBeteg - Cs. K., fordító -
2022.06.01. 07:33
A koffeinmentes kávé ízében és megjelenésében is nagyon hasonlít a hagyományos kávéra, ám csak minimális koffeint tartalmaz. Nem ez az egyetlen különbség azonban a hagyományos és a koffeinmentes kávé között.
WEBBeteg - E.M.M., fordító -
2022.06.01. 05:03
A prediabétesz állapot a cukorbetegség előszobájának is tekinthető, mivel ekkor a vércukorszint már a normál érték fölé emelkedett, noha még nem éri el a kóros értéket. Bár a prediabéteszben szenvedők aránya nem...
Trombózisközpont - Dr. Szélessy Zsuzsanna, hematológus -
2022.05.31. 18:33
A vérzékenység nem csak a férfiakat érintheti, és nem csak genetikai okai lehetnek. Számos esetben tapasztalunk fokozott vérzést, erős menstruációs vérzést, sérülés esetén nehezebb vérzéscsillapítást, melynek halálos...
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember -
2022.05.30. 14:33
Kevés az olyan ember, aki teljes mértékben elégedett az alakjával, testtömegével - az áhított külső eléréséért vagy fogyni, vagy hízni szeretnénk. Sajnos általában nem a szervezetünk természetes működésének megfelelően...
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos -
2022.05.29. 13:36
Közismert dolog, hogy a túlzásba vitt kávéfogyasztás ártalmas lehet a szívre és az érrendszerre. Emeli a pulzusszámot, a vérnyomást, fokozza a szív munkáját. Sokan nem tudnak lemondani a kávézásról, szinte...
WEBBeteg - Faar Ida, újságíró -
2022.05.24. 09:33
Mik is azok a polifenolok? Milyen hatásaik vannak? Miben van sok polifenol? Cikkünkből megtudhatja a válaszokat.
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember -
2022.05.23. 07:33
Már mindenki hallott arról az általános tényről, hogy nem szabad túlzásba vinni egyik élelmiszer fogyasztását sem, mert ezzel rengeteg többletkalóriát juttathatunk a szervezetünkbe. Általában azt gondoljuk, hogy ha...
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos -
2022.05.20. 03:03
Napjainkban egyre többen odafigyelnek az egészséges táplálkozásra. Sajnos sokszor csak azt hisszük, hogy egészségesen étkezünk, valójában gyakran egészségtelen ételeket fogyasztunk, ha nem figyelünk a részletekre.
Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság -
2022.05.16. 03:06
Már gyermekkorunkban is arra tanítottak bennünket, hogy a tej élet, erő, egészség, hiszen a legfontosabb kalciumforrásunk, emellett D-vitamint, tejcukrot és teljes értékű fehérjéket is tartalmaz.
WEBBeteg - Faar Ida, újságíró -
2022.05.10. 03:03
Napjainkban - az egészségtudatosság elterjedésének köszönhetően - a szőlőt egyre többen fogyasztják, nemcsak nyers állapotában, hanem a benne található szőlőmagokból készült kivonatot, őrleményt vagy olajat is beépítik...
Oxygen Wellness - Lóránth Kata, aerobic-edző -
2022.05.09. 22:03
Sokan érzik úgy, hogy a negyedik, ötödik X után már esélyük sincs a fogyásra, hiszen a korábban működő diéták ekkor már eredménytelennek tűnnek. Valóban igaz, hogy ebben a korban már csak a szigorú koplalással...
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember -
2022.05.08. 15:06
Étrendünkben fontos szerepet töltenek be a húsok és a húskészítmények, az egészséges táplálkozás részeként naponta ajánlott sovány termékeket fogyasztani. Hazánkban a legkedveltebb húskészítmények az alábbiak: sonka...
Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége -
2022.05.05. 20:33
Az olajos magvak palettája széles. Lássuk ábécé sorrendben a hazánkban ismertebb magvakat: dió, földimogyoró, kesudió, makadámdió, mandula, mogyoró, napraforgómag, paradió, pisztácia.
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember -
2022.05.03. 14:33
Közismert tény, hogy a túlsúly, illetve az elhízás komoly kockázatot jelent az egészségünkre. Minél nagyobb a felesleg rajtunk, annál nagyobb eséllyel alakul ki szív- és érrendszeri megbetegedés, cukorbetegség vagy...
WEBBeteg összeállítás - Dr. Dinya Zoltán, Szegő Miklós, fordító, Dr. Szabó Zsuzsanna -
2022.05.03. 11:03
A teljesség igénye nélkül a táplálkozási zavarok felsorolásánál az anorexián és a bulimián kívül meg kell említeni más rendellenességeket is, amelyek kevésbé gyakoriak, ám hasonlóan súlyos következményük lehet.
WEBBeteg - Cs. K., fordító -
2022.04.24. 13:33
Minden 2-es típusú cukorbeteg vágya, hogy ne kelljen gyógyszert szednie, illetve a diabétesz rizikófaktorának számító súlyos betegségektől félnie. A legújabb kutatások szerint egy napi 800 kalóriás étrend betartásával...
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember -
2022.04.21. 11:03
Mind hazánkban, mind a világ számos országában népszerű fogás a leves, mely évszázadok óta az emberi táplálkozás egyik legmeghatározóbb eleme. Nem hiányozhat egy ünnepi asztalról sem, és a hétköznapi étkezések...
JóAlvás Központ - Dr. Vida Zsuzsanna, neurológus, szomnológus -
2022.04.16. 19:00
Bizonyos ételek segíthetik, vagy gátolhatják a nyugodt éjszakai pihenést. Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológust, a JóAlvás Központ orvosát az elalvást segítő táplálkozási szokásokról kérdeztük.
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember -
2022.04.05. 17:03
A P-vitamin (vagy másik nevén az L-vitamin, bioflavonoidok) egy vízoldékony C-komplex vitamin, melynek összetevői között vannak a flavonok, a citrin, a rutin és a heszperidin.
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember -
2022.03.31. 05:05
A T-vitamin (troxerutin) egy kevéssé ismert flavonoid vegyület. Miért fontos? Mit lehet tudni róla?
MediFat Klinika - Dr. Gajdács Ágnes, obezitológus -
2022.03.30. 03:03
Az ébren töltött idő meglehetősen nagy része munkavégzéssel telik, ezért nem lényegtelen, hogy a munkahely mennyire támogatja dolgozói egészségtudatos életmódját. Néhány munkahelyen ugyan már elérhetők munkahelyi...
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember -
2022.03.26. 07:33
Az élelmiszercímkék fontos információval szolgálnak a vásárlók számára a megvenni kívánt termékről, és segítenek egészségesebben táplálkozni, ezért nem árt azokat még a boltban átolvasni. Cukormentes? Energiaszegény?...
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember -
2022.03.22. 22:03
A stevia (sztívia) egy természetes édesítőszer, a növényt évszázadok óta ismerik és használják dél-amerikai őslakosok ételek édesítésére, gyógyításra, a köztudatban azonban csak néhány évtizede van jelen.
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos -
2022.03.20. 07:33
Sokan a napi három főétkezés között éhségüket nassolással, édességekkel csillapítják, ahelyett, hogy egészséges ételeket tartalmazó tízórait és uzsonnát fogyasztanának. Azonban egyre szélesebb körben válik ismertté...
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember -
2022.03.11. 11:03
A gyors eredményt ígérő, hétről hétre megjelenő sztárdiéták kevés eredményt hozhatnak. Arról nem is beszélve, hogy szervezetünknek nagy károkat is okozhatunk velük. Néhány tévhitet feltétlenül érdemes tisztázni ezekkel...