Fogyókúra, egészséges táplálkozás aloldal
A transzzsírsavak
A transzzsírok a zsírsavak egyik, többnyire élelmiszerfeldolgozás során képződő csoportja, amely elsősorban az LDL-koleszterin magas szintjével és a szív-érrendszeri betegségek előfordulásával hozható összefüggésbe. Káros egészségügyi hatásai miatt a Magyarországon forgalmazható élelmiszerek...
Fogyókúra, egészséges táplálkozás témák
- Anyagcsere serkentése
- Táplálkozási zavarok
- Anorexia
- Bulimia
- Falászavar
- Okostányér (MDOSZ ajánlás)
- Betegségek szerinti diéták
- Dohányosok táplálkozása
- Epekímélő étrend
- Időskori táplálkozás
- Koleszterin diéta
- Rákmegelőző táplálkozás
- Terhes nők táplálkozása
- Böjtölés
- Candida-diéta
- Elsavasodás, lúgosítás
- Méregtelenítés
- Paleolit táplálkozás
- Almaecet
- Halfogyasztás
- Homoktövis
- Kurkuma
- Olajos magvak
- Paradicsom
- Szója
- E-számok
- Édesítőszerek
- Fehérjék szerepe
- Rostok szerepe
- Tejtermékek fogyasztása
- Teljes kiőrlésű gabonák
- Fitoösztrogének
- Omega-3 zsírsavak
- Polifenolok
- Erjesztett ételek
- Tartósítási módok
- Kalóriatáblázat
- BMI kalkulátor
- Receptkereső
Friss cikkek
WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Cs. K., fordító
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Sztankovics Dániel, biológus
Alapvető tudnivalók
Orvoskereső több ezer hazai szakemberrel.