Fogyókúra, egészséges táplálkozás

Fogyókúra, egészséges táplálkozás cikkek - 27. oldal

Az Amerikai Szív Szövetség (AHA/American Heart Association)ajánlásai szerint a nők naponta legfeljebb 25 gramm - vagy 6 teáskanálnyi - cukrot fogyaszthatnak élelmiszerekben és italokban, a férfiak esetében a megengedett...
A konyhasóban szegény étrend vérnyomáscsökkentő hatása régóta ismert, ám ausztrál kutatók vizsgálata alapján kiderült, a csökkentett sómennyiség a verőerek tágulékonyságát is növeli.
Az amerikaiak már hosszú ideje küzdenek a kilókkal, a kutatók mostanáig inkább arra összpontosítottak, hogyan kezelhető a túlsúly és az elhízás, nem pedig arra, hogyan előzhető meg a testtömeg-növekedés.

Rákkeltő a túlzott foszfátbevitel?

Medipress - 2010.03.26. 08:42
A közegészségügyi vizsgálatok szerint az elmúlt 30 évben a foszfátbevitel emelkedése figyelhető meg, ami részben a táplálék-kiegészítőknek köszönhető. A túlzott foszfátbevital azonban fokozhatja a bőrdaganatok...
Genetikai teszt segítségével megállapítható, hogy a túlsúlyosak számára melyik a leginkább testhezálló diéta - jelentették be az Amerikai Szív Társaság éves találkozóján. Az éppen uralkodó fogyókúrás trendek helyett, a...
Az egyik vizsgált gén a zsír bélből való felszívódását befolyásolja. Azoknál az embereknél, akik ennek a génnek egy adott változatát hordozzák, több zsír szívódik fel az ételből, ezért a fogyáshoz nekik érdemes...
A piacon lévő gyógyszerek közül az egyetlen orlisztát hatóanyagú, vény nélkül is elérhető fogyókúrás gyógyszer megakadályozza, hogy a táplálékkal elfogyasztott zsír egy része a vékonybélben felszívódjon, így minden 2 kg...
A diétás tanácsadásra rendszeresen járók - akik az órák legalább négyötödére elmentek - az átlagosnál többet fogytak, testsúlyuk mintegy 15 százalékát adták le. A magas vérnyomással élő embereknek, alacsony...
A kutatók számításai szerint minden gramm sócsökkentés 11-23 ezer szélütést, 18-35 ezer szívrohamot és 15-32 ezer bármilyen más okból bekövetkező halált előzne meg.
Az egészségesebb étkezés a legkedveltebb karcsúsodási recept Franciaországban, Kanadában, Mexikóban vagy Németországban, az aktívabb életmód Ausztráliában és Kínában, de Mexikóban és Németországban is törekszenek erre a...
A sütőtök megjelenése a hideg napok szimbóluma és színével maga a vitalitás. Szaftos húsával és magjaival erősíti az immunrendszert, az idegeket, gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, a prosztatabajok ellen...
A zsírsavak az emberi szervezet számára elengedhetetlenül fontos tápanyagok. Belőlük nyerjük az energiát - lényegesen többet, mint a szénhidrátokból - energiaszükségletünk 30%-át a táplálékkal elfogyasztott zsíroknak...
A Sydneyben működő Garvan kutatóintézet munkatársai szerint, a nagy rosttartalmú ételeket - például az aszalt gyümölcsöket és a babot - a belekben lévő baktériumok rövid láncú zsírsavakká alakítják át, melyek enyhítik a...

Kényelmesen fogyna a magyar?

WEBBeteg, Szinapszis - 2009.09.27. 09:10
A valaha fogyókúrába kezdő magyarok, saját bevallásuk szerint, többen próbálkoztak már valamilyen étrend- és táplálékkiegészítő, illetve gyógynövény készítménnyel a testsúlycsökkentés reményében, mint sporttal - derült...

Hogyan hat a szívre a fogyás?

MTI - 2009.09.08. 13:41
A nagy elhízás erélyes kezelésének fontos eredménye, hogy a szív túlsúlya is kedvezően alakul, az erek állapota pedig javul. Az eredményeket az egyik legkorszerűbb szívgyógyászati folyóirat, a Journal of American...
Japán kutatók vizsgálata szerint, a zsíros kosztra fogott egerek lényegesen kevésbé híznak, ha víz helyett ecetes italt fogyasztanak. A testsúlycsökkentésre vágyó emberek számára izgalmas eredményeket a Journal of...

A tejtermékdús táplálkozás a hosszú élet titka?

Független Hírügynökség - 2009.07.29. 10:42
Bár manapság sokan kerülik a tejtermékeket a magas koleszterinszintjük miatt, egy kedden közzétett tanulmány szerint a gyerekkori tejfogyasztás meghosszabbítja az életet.

Két hamburgert és egy metabolikus szindrómát!

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2009.07.23. 11:36
Egy új felmérés eredményei megerősítették, amit már régóta gyanítottunk: a fejlett országokban elterjedt étrend növeli a metabolikus szindróma kialakulásának kockázatát. A tejtermékek fogyasztása, úgy tűnik, védelmet...
Az olajos magvak vagy a mogyoróvaj fogyasztása csökkenti a szívbetegség kockázatát a 2-es típusú cukorbetegséggel élő nők körében - állítják kutatók.
Vannak, akik emelkedett vérkoleszterin szintjük csökkentésére a jól bevált gyógyszereket mellékhatások miatt nem szedhetik, de áttérhetnek olyan kosztra, amely erre is jelent megoldást.
A közönséges étkezési ecet a népi medicinában már régóta ismert egészségvédő, zsírraktározást gátló hatását igazolta egy friss japán tanulmány - olvasható a LiveScience című amerikai tudományos portálon.

Az öko-Atkins diéta

WEBBeteg - Bodó Mariann, fordító - 2009.06.25. 09:46
A növényi eredetű, alacsony szénhidráttartalmú ételek elősegíthetik a súlycsökkenést és javítják a koleszterin szintet.