A kutatók számításai szerint minden gramm sócsökkentés 11-23 ezer szélütést, 18-35 ezer szívrohamot és 15-32 ezer bármilyen más okból bekövetkező halált előzne meg.
Az egészségesebb étkezés a legkedveltebb karcsúsodási recept Franciaországban, Kanadában, Mexikóban vagy Németországban, az aktívabb életmód Ausztráliában és Kínában, de Mexikóban és Németországban...
A sütőtök megjelenése a hideg napok szimbóluma és színével maga a vitalitás. Szaftos húsával és magjaival erősíti az immunrendszert, az idegeket, gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, a...
A zsírsavak az emberi szervezet számára elengedhetetlenül fontos tápanyagok. Belőlük nyerjük az energiát - lényegesen többet, mint a szénhidrátokból - energiaszükségletünk 30%-át a táplálékkal...
A Sydneyben működő Garvan kutatóintézet munkatársai szerint, a nagy rosttartalmú ételeket - például az aszalt gyümölcsöket és a babot - a belekben lévő baktériumok rövid láncú zsírsavakká alakítják...
WEBBeteg, Szinapszis -
2009.09.27. 09:10
A valaha fogyókúrába kezdő magyarok, saját bevallásuk szerint, többen próbálkoztak már valamilyen étrend- és táplálékkiegészítő, illetve gyógynövény készítménnyel a testsúlycsökkentés reményében...
A nagy elhízás erélyes kezelésének fontos eredménye, hogy a szív túlsúlya is kedvezően alakul, az erek állapota pedig javul. Az eredményeket az egyik legkorszerűbb szívgyógyászati folyóirat, a...
Kutatók olyan szert állítottak elő, amely az elhízás mellett a cukorbetegség ellen is sikerrel veszi fel a harcot, és csökkenti a túlsúlyos emberek koleszterinszintjét is.
Sokan szeretnének leadni a testsúlyukból, és a média tele van rendkívül hatásosnak ígért fogyasztószerek reklámjaival. Az interneten keresztül rendelhető csodaszerek között, azonban több olyan is...
Japán kutatók vizsgálata szerint, a zsíros kosztra fogott egerek lényegesen kevésbé híznak, ha víz helyett ecetes italt fogyasztanak. A testsúlycsökkentésre vágyó emberek számára izgalmas...
Független Hírügynökség -
2009.07.29. 10:42
Bár manapság sokan kerülik a tejtermékeket a magas koleszterinszintjük miatt, egy kedden közzétett tanulmány szerint a gyerekkori tejfogyasztás meghosszabbítja az életet.
Az olajos magvak vagy a mogyoróvaj fogyasztása csökkenti a szívbetegség kockázatát a 2-es típusú cukorbetegséggel élő nők körében - állítják kutatók.
Vannak, akik emelkedett vérkoleszterin szintjük csökkentésére a jól bevált gyógyszereket mellékhatások miatt nem szedhetik, de áttérhetnek olyan kosztra, amely erre is jelent megoldást.
A közönséges étkezési ecet a népi medicinában már régóta ismert egészségvédő, zsírraktározást gátló hatását igazolta egy friss japán tanulmány - olvasható a LiveScience című amerikai tudományos...
WEBBeteg - Bodó Mariann, fordító -
2009.06.25. 09:46
A növényi eredetű, alacsony szénhidráttartalmú ételek elősegíthetik a súlycsökkenést és javítják a koleszterin szintet.
Korunk elhízásjárványának fő okozója nem a kevés fizikai munka és a mozgáshiány, sokkal inkább a túlzott kalóriabevitel. A kérdést számos oldaláról az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vizsgálta, és...
Az elhízott gyerekeknél és tinédzsereknél nagyobb eséllyel alakul ki allergia, főként ételallergia - derült ki amerikai kutatók legújabb felméréséből.
Független Hírügynökség -
2009.05.09. 10:36
Az amerikaiak nem a mozgáshiány miatt kövérek, hanem azért, mert túl sokat esznek - állítja egy pénteken megjelent ausztrál tanulmány. A szerző felhívja a figyelmet, hogy a mozgás növelésével nem...
Azoknál a személyeknél, akik rendszeresen túlsütött vörös húst fogyasztanak, 60 százalékkal magasabb a hasnyálmirigyrák kockázata - állítják egyesült államokbeli kutatók, akik vizsgálataikról az...
A magas vérnyomás csökkentésére javasolt étrend kiegészítése rendszeres mozgással és a testsúly csökkentésével még hatékonyabbá teheti a betegség gyógyszer nélküli kezelését. Az életvitel módosítása...
Független Hírügynökség -
2009.04.03. 14:27
Kis híján amputálni kellett a lábát egy amerikai nőnek, akinél a napi grapefruitdiéta miatt veszélyes vérrög keletkezett. Erről a Lancet című brit orvosi lap számolt be pénteken.
Független Hírügynökség -
2009.03.24. 17:25
A vörös húsok vagy a hústermékek fogyasztása növeli a halálozás kockázatát, a fehér húsok fogyasztása viszont csökkenti, derítette ki egy 10 éven át végzett amerikai vizsgálat.
Aki rendszeresen fogyaszt árpát, annak jelentősen csökken a vérkoleszterin szintje, és ennek eredményeként kisebb lesz a koszorúérbetegség kockázata. Amerikai kutatók az Annals of Family Medicine...
A kalcium feltehetően csökkenti a vastagbélrák és az emésztőszervi daganatok kockázatát férfiak és nők esetében egyaránt egy kiterjedt amerikai tanulmány szerint, amelynek eredményeit az Archives of...
Kiegyensúlyozott táplálkozásban a tojás rendszeres fogyasztása alig befolyásolja a vér koleszterinszintjét. Tojásételeket is tartalmazó egészséges koszt vizsgálatainak eredményeiről az angol...