Független Hírügynökség -
2009.04.03. 14:27
Kis híján amputálni kellett a lábát egy amerikai nőnek, akinél a napi grapefruitdiéta miatt veszélyes vérrög keletkezett. Erről a Lancet című brit orvosi lap számolt be pénteken.
Független Hírügynökség -
2009.03.24. 17:25
A vörös húsok vagy a hústermékek fogyasztása növeli a halálozás kockázatát, a fehér húsok fogyasztása viszont csökkenti, derítette ki egy 10 éven át végzett amerikai vizsgálat.
Aki rendszeresen fogyaszt árpát, annak jelentősen csökken a vérkoleszterin szintje, és ennek eredményeként kisebb lesz a koszorúérbetegség kockázata. Amerikai kutatók az Annals of Family Medicine folyóiratban nyolc...
A kalcium feltehetően csökkenti a vastagbélrák és az emésztőszervi daganatok kockázatát férfiak és nők esetében egyaránt egy kiterjedt amerikai tanulmány szerint, amelynek eredményeit az Archives of Internal Medecine...
Kiegyensúlyozott táplálkozásban a tojás rendszeres fogyasztása alig befolyásolja a vér koleszterinszintjét. Tojásételeket is tartalmazó egészséges koszt vizsgálatainak eredményeiről az angol Nutritional Bulletin számolt...
WEBBeteg - Cs. K., fordító -
2009.01.30. 12:12
Egy új kutatási eredmény talán magyarázatot ad arra, miért is magasabb a túlsúlyosak aránya a nőknél. Ők ugyanis sokkal kevésbé tudnak ellenállni kedvenc ételeiknek, mint a férfiak. A kutatókat meglepte a nemek közötti...
WEBBeteg - stern.de -
2008.12.12. 13:50
Azok a fiatalok, akik gyakran fogyasztanak üdítőitalt, kevés ásványi anyagot juttatnak csontjaikba, melyek kevésbé lesznek stabilak, ezáltal megnő az időskori csontritkulás kialakulásának esélye.
Független Hírügynökség -
2008.12.09. 10:50
A rendszeres diófogyasztás egy sor anyagcsere-betegségtől menti meg az embert - derítették ki spanyol kutatók. Az amúgy is egészséges mediterrán étrend kedvező hatását a dió, mogyoró még fokozza, állapították meg.
Független Hírügynökség -
2008.11.13. 17:48
Az "úszógumi", vagyis a deréktáji zsírpárna drámai módon növeli a korai halál kockázatát, még akkor is, amikor valaki amúgy normális testsúlyú - derült ki egy minden eddiginél átfogóbb vizsgálatból. Erről a BBC brit...
Független Hírügynökség -
2008.10.30. 15:55
Aki állandóan sok vörös húst fogyaszt, az könnyebben fertőződhet meg az E.coli baktériumnak azzal a fajtájával, amely súlyos vérzéseket is okozhat, állapították meg amerikai és ausztrál tudósok.
Független Hírügynökség -
2008.10.17. 09:49
A kövérek agyában kevesebb örömreceptor van, ezért esznek többet - állítják texasi kutatók. A tudósok szerint ugyanis a túlsúlyosak csak több étel elfogyasztásával élik át ugyanazt az örömöt, amit másoknak ad az evés.
WEBBeteg -
2008.10.10. 09:10
Az olivaolaj nemcsak a koleszterinszintet csökkenti, hanem olyan hatóanyagot is tartalmaz, mely telítettségérzetet okoz. Ám ha valaki túl sokat fogyaszt, a mechanizmus nem működik - mutatták ki amerikai tudósok...
Független Hírügynökség -
2008.09.22. 12:40
A fiatalok csaknem fele elégedetlen a testével, már az általános iskolában a gyerekek 25 százaléka, legalább egyszer fogyókúrázott, a középiskolásoknál ez az arány több mint 40 százalék - derült ki a szombaton véget ért...
WEBBeteg - Cs. K., fordító -
2008.08.24. 16:08
Egy amerikai tanulmány szerint a csecsemőkori anyatejes táplálás felnőttkorban alacsonyabb koleszterinszintet eredményez - számol be a kutatásról WebMD.com egészségügyi portál.
WEBBeteg -
2008.08.22. 15:40
A chips és a sült krumpli, az akrilamidon kívül más rákkeltő kémiai anyagot tartalmaz: müncheni kutatók, egy még veszélyesebb vegyületet mutattak ki, a glicidamidot.
Független Hírügynökség -
2008.07.29. 11:54
Amerikai kutatók szerint a szokásos koleszterinszint-csökkentő gyógyszerek, a sztatinok védelmet nyújthatnak az emlékezetromlás és az időskori elbutulás ellen is. Azoknál az időseknél, akik sztatinokat szedtek, a...
WEBBeteg - K. J., fordító -
2008.07.15. 12:33
Életünk nagy részét (legalább napi nyolc órát, de inkább még többet) legtöbben munkahelyünkön töltjük, így ott kell véghez vinnünk fogyókúránkat is. Márpedig a munkahelyen elkezdett fogyókúra igenis sikeres lehet...
Független Hírügynökség -
2008.07.02. 17:14
A mediterrán étrend csupán néhány elemének beépítése a táplálkozásba akár 12 százalékkal csökkentheti a rák kialakulásának kockázatát - vélik a világ kutatói és tudósai, akik korábban már megállapították, hogy a délies...
Független Hírügynökség -
2008.04.29. 00:00
Lehetséges, hogy ausztrál tudósok felfedezték a diéta nélküli fogyás szerét. Melbourne-i kutatók egy ismert vérnyomáscsökkentővel kísérleti egereknél lényegesen fel tudták gyorsítani az anyagcserét. Így az állatok hiába...
Független Hírügynökség -
2008.02.21. 12:56
A túl sok só is egyik oka lehet a gyermekkori elhízásnak. Az ételek sótartalmának csökkentése sok gyereket menthetne meg a felnőttkori beteges kövérségtől, a szívbetegségektől és agyvérzéstől - állapították meg a...
Független Hírügynökség -
2008.02.12. 13:43
Óceánia szigetvilágának lakói már rég nem úgy néznek ki, mint a turistacsalogató brosúrák képein látszanak, amint azúrkék lagúnákon karcsú, izmos bennszülöttek kenukból halásznak. Óceániában élnek a legelhízottabb...
Független Hírügynökség -
2008.02.12. 13:36
Amerikai tudósok megdöbbenve tapasztalták egy kísérletben, hogy a patkányok jobban híztak a mesterséges édesítőszerektől, mint a cukortól. A mesterséges édesítők ugyanis minden jel szerint fokozzák az étvágyat.
A mondás igazságát egy amerikai vizsgálat tudományosan is megerősítette. A tanulmányt ismertető előadás Washingtonban az Experimental Biology 2011 kongresszuson hangzott el.