WEBBeteg - E.M.M., fordító -
2016.05.23. 21:41
Először vizsgálták meg átfogóan, hogy pontosan melyek azok a flavonoid-vegyületek, amelyek a leginkább segítenek a fogyásban: az eredmények alapján ezek közé tartoznak a flavonolok, az antocianinok és a flavonoid...
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember -
2016.05.16. 16:07
Szervezetünknek szüksége van fehérjékre ahhoz, hogy egészségesen fejlődjön, növekedjen és működjön.
WEBBeteg -
2016.05.14. 18:17
A zsír rossz, a fehérje jó, ha este eszünk, az hizlal, ha keveset eszünk, akkor fogyunk. Van-e valóságalapja az ilyen és ehhez hasonló feltevéseknek? A Kölni Egyetem és WEBBeteg táplálkozástudományi szakértőinek...
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító -
2016.05.07. 14:21
A hús alapvető emberi élelmiszer. Soha nem volt olyan olcsó, és soha nem fogyasztották olyan nagy mennyiségben, mint napjainkban. A húsfogyasztás az utóbbi 40 évben világszerte megháromszorozódott.
WEBBeteg -
2016.05.07. 09:41
Ügyeljen a kellő vas és B12 vitamin bevitelére, tartózkodjon sokat a szabadban, várandós és szoptató nők pedig gyermekük érdekében, lehetőleg hagyjanak fel a vegetáriánus életmóddal.
WEBBeteg - Tóth András, újságíró -
2016.05.02. 11:25
Mi a kulcsa a tudatos, és ezáltal eredményes testmozgásnak? Az, hogy önmagában kevés csak a mozgás. Az étkezés, a folyadékbevitel, illetve a megfelelő pihenés is nagyon lényeges elem. Első ránézésre hihetetlen, de a...
Vanderlich Egészségcentrum - Henn Dóra, dietetikus -
2016.04.21. 23:23
Energiaszegény étrendre akkor van szükség, ha a testmagassághoz viszonyított testtömeg túl sok, tehát túlsúly vagy elhízás áll fenn. Ez akkor következik be, ha az energiaegyensúly megbomlik. Vagy a tápanyag felvétel...
DRportal -
2016.04.19. 11:25
Az étrendünknek tagadhatatlanul egészségügyi hatásai is vannak, például a szív működésére, a testtömegindexre, a diabétesz kialakulására. Amit elfogyasztunk, az az agyunk működését is befolyásolhatja; az egészségtelen...
Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége -
2016.04.15. 09:41
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) elkészítette a legújabb magyar táplálkozási ajánlást, amely az OKOSTÁNYÉR® elnevezést viseli. Az egészséges felnőtt lakosságnak szánt útmutató a legfrissebb tudományos...
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember -
2016.03.29. 11:25
Ha táplálékallergiában vagy táplálékintoleranciában szenvedünk, elsődleges szempont egy olyan terápia tartása, amellyel a tüneteket előidéző élelmi anyagokat, élelmiszereket vagy adalékanyagokat elkerülhetjük. Az...
Kevesebb hús, több gyümölcs és zöldség fogyasztásával emberek millióinak idő előtti halálát lehetne megelőzni évente a század közepéig, jelentősen csökkenne a felmelegedésben szerepet játszó károsanyag-kibocsátás, és...
WEBBeteg -
2016.03.13. 05:21
A zsíros ételek fogyasztását nemcsak az elhízás veszélye miatt kell kerülni, hanem azért is, mert olyan fontos szerveinket is túlterhelhetjük vele, mint a máj és az epe, ami súlyos betegségek kialakulásához vezethet....
Ködpiszkáló -
2016.03.11. 11:25
Felröppentek a hírek, miszerint az egyik legnépszerűbb mogyorókrém szinte minden összetevője veszélyt rejteget, miközben nagyon sok gyermek és felnőtt eszi akár napi rendszerességgel is. A ködpiszkáló blog szakértői...
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos -
2016.02.21. 22:11
Orvosként szinte naponta találkozunk csodát ígérő táplálékkiegészítőkkel, gyakran betegeink kérik ki véleményünket a különböző gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban. Innen is ered a szkepticizmus, hiszen sok esetben...
Majdnem 50 százalékkal több omega-3 zsírsav található az organikus tejben és húsokban, mint hagyományos változataikban - állapította meg egy nemzetközi szakértőkből álló csoport a témában végzett eddigi legnagyobb...
WEBBeteg - Tóth András, újságíró -
2016.02.17. 19:11
A legtöbb étrend-kiegészítő alkalmazása egészséges ember számára a felhasználási előírások követése mellett önmagában nem jelent nagy kockázatot. Azt azonban semmiképpen nem jelenthetjük ki, hogy mindent - amit a...
Oxygen Medical -
2016.02.06. 20:17
Bikini-diéta, kéthetes szuperdiéta, 10 nap alatt 8 kiló… nyáron sokan pillanatok alatt szeretnének megszabadulni fölösleges kilóiktól, hiszen a strandon jól kell mutatni. Ezek a diéták, szuper-kúrák azonban nem csak...
Ételérzekenység -
2016.02.05. 02:51
A sokféleképpen hasznosítható növény ma reneszánszát éli, s nem hiányozhat az egészségesen táplálkozók asztaláról.
DRportal -
2016.01.17. 12:51
A szárított gyümölcs, kínai étel vagy akár a paradicsomleves hallatán nem feltétlenül az édesség jut eszünkbe, pedig ezek az ételek sokkal több cukrot rejtegetnek, mint azt ránézésre gondolnánk.
Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége -
2016.01.15. 14:58
Január a nagy fogadalmak időszaka, amikor is a legtöbben a súlyfeleslegüktől szeretnének megszabadulni. Februárra azonban mégis elfogy a lendület, és a kitűzött célokat csekély mértékben vagy egyáltalán nem sikerül...
Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet -
2015.12.22. 21:41
Közeledik a Karácsony, a nagy ebédek és vacsorák, az egész napos sütés-főzés ideje. A családi és baráti összejöveteleken, a bőséges étel- és italválaszték láttán hajlamosak vagyunk a megszokottnál többet enni, ami...
Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége -
2015.12.21. 17:25
Az ünnepi készülődésben sokszor túlzásba esünk az ebéd és vacsora mennyiségét illetően, ezért nemcsak hogy többet eszünk, de sokkal több étel is megy veszendőbe! Ha előre megtervezzük, hogy mekkora adagokat kellene...
WEBBeteg - Tóth András, újságíró -
2015.11.30. 02:51
A legtöbb egészséges ember számára a magas proteintartalmú diéta, általában nem káros abban az esetben, ha csak rövid ideig követjük (3-4 hónapig). A magas proteintartalmú diéta – amely gyakran szénhidrát korlátozással...
WEBBeteg - Cs. K., fordító -
2015.11.07. 05:21
A Georgiai Egyetem laboratóriumi kutatásai szerint a leggyakrabban használt szárított gyógynövények és fűszerek blokkolhatják a gyulladást, mely diabéteszt és egyéb krónikus betegségeket okozhat.
TÉT Platform Egyesület -
2015.10.27. 14:50
Vihart kavart az Egészségügyi Világszervezet bejelentése, amelyben a vörös húsokat a valószínűleg rákkeltő, a feldolgozott hústermékeket pedig a bizonyítottan rákkeltő kategóriába sorolta be. Mit jelent mindez, és...