Fogyókúra, egészséges táplálkozás

Fogyókúra, egészséges táplálkozás cikkek - 15. oldal

Egyre többen keresik a megváltoztatott összetételű, mentes élelmiszereket, de ezek megtévesztőek lehetnek - mondta Miháldy Kinga dietetikus az M1 aktuális csatornán pénteken.

December sztárja: a mák

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2018.12.30. 13:07
Megosztó növény. Van, aki imádja, van, aki mellőzi a mákot az életéből. Pedig van okunk arra, hogy szeressük, és hálásak legyünk ennek a Közép-Ázsiából származó növénynek, hiszen amellett, hogy magas a kalciumtartalma...

Chipsek és sós rágcsálnivalók - Lehetnek egészségesek?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2018.12.26. 17:36
Együnk naponta ötször - így szólnak az ajánlások. A 3 főétkezés - reggeli, ebéd, vacsora - közé tízórai és uzsonna beiktatása is javasolt. Ezek lehetnek gyümölcsök, zöldségek, tejtermékek, gabonafélék, édes vagy sós...

A legjobb és legrosszabb ünnepi ételek

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2018.12.23. 11:36
Kalória
Kutatások szerint átlagosan legalább napi 600 kalóriával fogyasztunk többet karácsony és újév között, ami körülbelül 3 kilogramm súlytöbbletet jelent.

A sörhas a csontritkulásra is hajlamosít

Oxygen Medical - 2018.11.25. 20:36
Az elhízásnak számos negatív egészségügyi következményét ismerjük, de talán kevésbé közismert, hogy a férfiak sörhasa növeli a csontritkulás kockázatát.

Falászavar: a férfiak leggyakoribb evészavara

Semmelweis Egyetem - 2018.11.07. 11:06
Míg a bulimia és az anorexia túlnyomórészt a fiatalabb korosztályra jellemző, addig a falászavar esetén a 30-40 éves korosztály a leginkább érintett, a páciensek 40 százaléka közülük kerül ki - mondta Dr. Babusa...

B9-vitamin (Inozitol) - Miért fontos?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2018.09.18. 14:55
A B9-vitamin szervezetünkben a zsíranyagcsere, a vesék, a máj és a csontvelő normális fejlődéséhez és működéséhez nélkülözhetetlen. Az inozitol a B8-vitaminhoz hasonlóan (azaz a kolinnal együtt) a lecitin alkotóeleme, a...

B8-vitamin - Miért fontos?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2018.09.12. 16:09
A B8-vitamin (kolin) a B-komplex család tagja, vízoldékony vegyület, mely képes emulgeálni a zsírokat (lipotróp hatású). A kolin (az inozitollal (B9-vitamin) együtt) a lecitin egyik alkotóeleme, elősegíti a koleszterin...

Paradicsomszezon: nem mindenki eheti, vagy csak mértékkel?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2018.08.15. 18:43
Jó minőségűek és biztonságos élelmiszernek tekinthetőek a Nébih által vizsgált paradicsomok. Jó hír, hogy többségük hazai termék. Jó tudni, hogy a túlzásba vitt paradicsomfogyasztás is okozhat puffadásos panaszokat...

Mit kell tudni a liszteriózisról?

WEBBeteg - 2018.07.10. 11:25
Liszteriózis
A Listeria monocytogenes baktériummal szennyezett élelmiszer fogyasztása után kialakuló, súlyos tünetekkel járó betegséget hívjuk liszteriózisnak. E kórokozó élelmiszereinkben gyakran előfordul, megbetegedést azonban...

Egészséges ételek és italok vb-meccsnézés alatt

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2018.06.26. 17:25
Javában tombol a futball-világbajnokság, amely férfiak és nők millióit tartja lázban, és ülteti le őket a képernyők vagy kivetítők elé. A heves szurkolás alatt természetesen hamar megjön az étvágy, és a szomjat is...

Táplálkozási trendek: holnap és ma

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - 2018.06.16. 18:56
A táplálkozás életünk egyik dinamikusan változó területe. Szinte naponta jelenik meg egy-egy új étrendi irányzat vagy új élelmiszer az üzletek polcain.

Így kell összeállítani egy egészséges napi menüt

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - 2018.06.10. 05:21
Hazánkat is a világszerte megfigyelhető mértékben érintik az úgynevezett civilizációs betegségek. A túlsúly és az elhízás a felnőttek 65 százalékát sújtja, tíz gyermekből 2-3 rendelkezik kisebb-nagyobb mértékű...

Életmód és mellrák - Mit felejtsen el?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2018.06.03. 17:25
A mellrák kialakulásának kockázata csökken azoknál a nőknél, akik nem isznak alkoholt, szabadidejükben sportolnak és odafigyelnek testsúlyukra. Az egészséges életmód pozitív hatásai számokban amerikai kutatók...

Tej és tejtermékek: Ön tudta?

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - 2018.04.26. 09:41
Tej
A legújabb magyar táplálkozási ajánlás, az OKOSTÁNYÉR® szerint naponta fél liter tejet vagy ennek megfelelő tejterméket javasolt fogyasztani. A tej és tejtermékek minden korcsoport számára ajánlottak, különösen a...

Legyen egészséges a húsvéti menü

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - 2018.04.01. 11:25
Fontos, hol vásároljuk, hogyan készítjük el és hogyan tároljuk az ünnepi menüt, legyen az tojás, sonka, vagy édesség.

Vitaminbevitel a tavasz közeledtével: mennyi az annyi?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2018.03.24. 11:25
Nem lehet általánosítani, amikor azt szeretnénk kideríteni, mekkora vitaminpótlásra van szükségünk télen és tavasszal, mert más vitaminigénye van egy egészséges és egy beteg gyermeknek, illetve felnőttnek, várandós...

Miért vagyunk szomjasak?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2018.02.08. 05:21
Miért leszünk szomjasak a túl sós ételek fogyasztása után? Hogyan szabályozza a nátrium-kálium aránya a vízháztartást? Megtudhatja a cikkünkből!

A dietetikus javaslatai 1-es típusú cukorbetegeknek

Diabetes - Kicsák Marian, dietetikus - 2018.01.05. 20:09
Az 1-es típusú cukorbetegnek étrendje összeállításakor nagyfokú tudatosságra van szüksége. A diéta azt jelenti, hogy megválasztja a fogyasztani kívánt ételek, italok mennyiségét és minőségét, ahelyett, hogy egyszerűen...