Fogyókúra, egészséges táplálkozás

Fogyókúra, egészséges táplálkozás cikkek - 26. oldal

Mitől védenek a karotinoidok?

Medipress - 2010.10.10. 02:50
Egy új tanulmány szerint az amerikai nők mindössze harmada követi a zöldség- és gyümölcsbevitelre vonatkozó ajánlásokat, ami azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel elesnek az emlő- és petefészekrák...

A napi ötszöri étkezés hízlal? - Kutatás

WEBBeteg - K. J., fordító - 2010.10.09. 01:33
Táplálkozáskutatók több évig tartó sulykolásának hála az emberek többségében aktívan él az a hit, miszerint ajánlatos inkább több kis étkezést beiktatni a nap során. Mindez most megdőlni látszik…
Az evészavarokban a mai társadalmak ellentmondásai képződnek le, s az utóbbi egy-két évtizedben gyakorlatilag ötévente írnak le egy-egy újabb kórképet - hangzott el a pénteken kezdődő III. Magyar...
Virginiai szakemberek kutatása szerint, ha a fogyókúrázok a napi három főétkezés előtt mindig megisznak két pohár vizet, akkor átlagosan 2,3 kilogramm súlyfeleslegtől szabadulhatnak meg könnyedén...

A gyorsételek káros hatásai

MTI - 2010.08.16. 09:12
A gyorséttermekben engedélyezni kellene, hogy koleszterincsökkentő gyógyszerrel együtt árulják a hamburgert és a sült krumplit, így a fogyasztók azonnal semlegesíthetnék is az ilyen ételek káros...
Mint életünk minden területen, az élelmiszerek táján is rengeteg, halhatatlan tévhit alapján tájékozódunk nap, mint nap. Az alábbiakban négyet gyűjtöttünk össze azok közül a tények közül, amit...
A londoni Imperial College kutatói úgy vélik, hogy megtalálták a magyarázatot arra, miként védi a szívet a brokkoli: a zöldségben található egyik vegyület mozgósítja a szervezet természetes védekező...
Összefüggést talált a fehér rizs fogyasztása és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának nagyobb kockázata között egy hétfőn közzétett amerikai tanulmány.
Egyre súlyosabb gondokat jelentenek az amerikai kórházakban a gyereket szülő elhízott nők - számolt be a problémáról a The New York Times, hozzátéve: mind több anya jelentős súlyfelesleggel vállal...
Csökken a vérnyomása annak, aki mérsékli az agyoncukrozott üdítők rendszeres és bőséges fogyasztását - derült ki az Amerikai Szívgyógyász Társaság folyóiratában, a Circulation című szaklapban...

Zsírok és olajok - Táplálkozási tanácsok

nagyranovok.hu - 2010.05.19. 21:41
Zsírokra igenis szüksége van az emberi szervezetnek. Nemcsak azért, mert belőlük energiát nyerünk, de többek között azért is, mert a zsírok részt vesznek a sejthártya felépítésében, bizonyos hormonok...
Az Amerikai Szív Szövetség (AHA/American Heart Association)ajánlásai szerint a nők naponta legfeljebb 25 gramm - vagy 6 teáskanálnyi - cukrot fogyaszthatnak élelmiszerekben és italokban, a férfiak...
A konyhasóban szegény étrend vérnyomáscsökkentő hatása régóta ismert, ám ausztrál kutatók vizsgálata alapján kiderült, a csökkentett sómennyiség a verőerek tágulékonyságát is növeli.
Az amerikaiak már hosszú ideje küzdenek a kilókkal, a kutatók mostanáig inkább arra összpontosítottak, hogyan kezelhető a túlsúly és az elhízás, nem pedig arra, hogyan előzhető meg a testtömeg...

Rákkeltő a túlzott foszfátbevitel?

Medipress - 2010.03.26. 08:42
A közegészségügyi vizsgálatok szerint az elmúlt 30 évben a foszfátbevitel emelkedése figyelhető meg, ami részben a táplálék-kiegészítőknek köszönhető. A túlzott foszfátbevital azonban fokozhatja a...
Genetikai teszt segítségével megállapítható, hogy a túlsúlyosak számára melyik a leginkább testhezálló diéta - jelentették be az Amerikai Szív Társaság éves találkozóján. Az éppen uralkodó fogyókúrás...
Az egyik vizsgált gén a zsír bélből való felszívódását befolyásolja. Azoknál az embereknél, akik ennek a génnek egy adott változatát hordozzák, több zsír szívódik fel az ételből, ezért a fogyáshoz...
A piacon lévő gyógyszerek közül az egyetlen orlisztát hatóanyagú, vény nélkül is elérhető fogyókúrás gyógyszer megakadályozza, hogy a táplálékkal elfogyasztott zsír egy része a vékonybélben...