Készételek fogyasztása mellett sem garantált az elhízás, sőt, az ilyen jellegű ételek fogyasztása mellett fogyni is lehet, amennyiben tanácsadás is társul a készétel-fogyasztáson alapuló fogyókúrához.
Medipress -
2010.10.10. 02:50
Egy új tanulmány szerint az amerikai nők mindössze harmada követi a zöldség- és gyümölcsbevitelre vonatkozó ajánlásokat, ami azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel elesnek az emlő- és petefészekrák elleni jótékony...
WEBBeteg - K. J., fordító -
2010.10.09. 01:33
Táplálkozáskutatók több évig tartó sulykolásának hála az emberek többségében aktívan él az a hit, miszerint ajánlatos inkább több kis étkezést beiktatni a nap során. Mindez most megdőlni látszik…
Medipress -
2010.09.27. 11:17
Az Egyesült Államokban 2009-ben, 165 millió kilogramm termesztett áfonyát fogyasztott el a lakosság.
Az evészavarokban a mai társadalmak ellentmondásai képződnek le, s az utóbbi egy-két évtizedben gyakorlatilag ötévente írnak le egy-egy újabb kórképet - hangzott el a pénteken kezdődő III. Magyar Evészavar Kongresszus...
Medipress -
2010.08.27. 09:38
Dr. Niva Shapira és a Tel Avivi Egyetem kutatói megállapították, hogy étrendünk segítségével biztonságosabbá tehetjük a napsütést.
Virginiai szakemberek kutatása szerint, ha a fogyókúrázok a napi három főétkezés előtt mindig megisznak két pohár vizet, akkor átlagosan 2,3 kilogramm súlyfeleslegtől szabadulhatnak meg könnyedén - számolt be a BBC brit...
A sok konyhasó azért kedvezőtlen, mert emeli a vérnyomást és így az agyi katasztrófák, a szívinfarktus egyik legfontosabb kockázati tényezője.
A gyorséttermekben engedélyezni kellene, hogy koleszterincsökkentő gyógyszerrel együtt árulják a hamburgert és a sült krumplit, így a fogyasztók azonnal semlegesíthetnék is az ilyen ételek káros hatását.
Medipress -
2010.08.09. 17:13
Mint életünk minden területen, az élelmiszerek táján is rengeteg, halhatatlan tévhit alapján tájékozódunk nap, mint nap. Az alábbiakban négyet gyűjtöttünk össze azok közül a tények közül, amit majdnem mindenki rosszul...
A londoni Imperial College kutatói úgy vélik, hogy megtalálták a magyarázatot arra, miként védi a szívet a brokkoli: a zöldségben található egyik vegyület mozgósítja a szervezet természetes védekező rendszerét, így óvja...
A sok lenmagot tartalmazó étrend, hatásosan csökkenti a koszorúér-betegség egyik legfontosabb kockázati tényezőjének, a "rossz" koleszterinnek a mennyiségét a vérben. Az egészséges táplálkozás fontosságát hangsúlyozó...
Összefüggést talált a fehér rizs fogyasztása és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának nagyobb kockázata között egy hétfőn közzétett amerikai tanulmány.
Egyre súlyosabb gondokat jelentenek az amerikai kórházakban a gyereket szülő elhízott nők - számolt be a problémáról a The New York Times, hozzátéve: mind több anya jelentős súlyfelesleggel vállal gyereket.
Heti három, vagy annál több hamburger fokozhatja az asztma és a zihálás veszélyét a gyerekeknél, a gyümölcsökben és halakban gazdag étrend viszont csökkenti a kockázatot - derült ki egy átfogó nemzetközi kutatás...
Csökken a vérnyomása annak, aki mérsékli az agyoncukrozott üdítők rendszeres és bőséges fogyasztását - derült ki az Amerikai Szívgyógyász Társaság folyóiratában, a Circulation című szaklapban közzétett tanulmányból.
A fehér zsírsejtek fölhalmozódnak a testben, és ettől kövérek leszünk, a barna zsírszövet ellenben elégeti az energiát. A testünkben lévő fehér zsírban tárolódik az energia, és onnan nehezen lehet felszabadítani.
nagyranovok.hu -
2010.05.19. 21:41
Zsírokra igenis szüksége van az emberi szervezetnek. Nemcsak azért, mert belőlük energiát nyerünk, de többek között azért is, mert a zsírok részt vesznek a sejthártya felépítésében, bizonyos hormonok kialakulásában, és...
Az olajos magvak fogyasztása jót tesz az egészségnek, mert egyéb előnyei mellett csökkentheti a vér koleszterinszintjét is - állapították meg hétfőn megjelent tanulmányukban amerikai kutatók.
Az Amerikai Szív Szövetség (AHA/American Heart Association)ajánlásai szerint a nők naponta legfeljebb 25 gramm - vagy 6 teáskanálnyi - cukrot fogyaszthatnak élelmiszerekben és italokban, a férfiak esetében a megengedett...
A konyhasóban szegény étrend vérnyomáscsökkentő hatása régóta ismert, ám ausztrál kutatók vizsgálata alapján kiderült, a csökkentett sómennyiség a verőerek tágulékonyságát is növeli.
Medipress -
2010.03.28. 03:20
Az amerikaiak már hosszú ideje küzdenek a kilókkal, a kutatók mostanáig inkább arra összpontosítottak, hogyan kezelhető a túlsúly és az elhízás, nem pedig arra, hogyan előzhető meg a testtömeg-növekedés.
Medipress -
2010.03.26. 08:42
A közegészségügyi vizsgálatok szerint az elmúlt 30 évben a foszfátbevitel emelkedése figyelhető meg, ami részben a táplálék-kiegészítőknek köszönhető. A túlzott foszfátbevital azonban fokozhatja a bőrdaganatok...
Genetikai teszt segítségével megállapítható, hogy a túlsúlyosak számára melyik a leginkább testhezálló diéta - jelentették be az Amerikai Szív Társaság éves találkozóján. Az éppen uralkodó fogyókúrás trendek helyett, a...
Az egyik vizsgált gén a zsír bélből való felszívódását befolyásolja. Azoknál az embereknél, akik ennek a génnek egy adott változatát hordozzák, több zsír szívódik fel az ételből, ezért a fogyáshoz nekik érdemes...