Medipress -
2010.11.23. 08:37
Egy nemrég végzett kutatás végre fényt deríthet arra, miért hatékonyabb a zsírégetés a nap bizonyos szakaszaiban.
Jelentősen csökkenne felnőttkorban a szívbetegségek és a szélütés kockázata, ha már tizenévesként kevesebb sót fogyasztanának a fiatalok - közölték számítógépes modellezésük eredményét vasárnap amerikai kutatók.
Medipress -
2010.10.30. 12:37
A Harvard-i Orvosi Egyetem kutatói megállapították, hogy a már sokat emlegetett omega-3 zsírsavak egy más területen is hasznosnak bizonyultak. Ugyanis ezek a halolajban megtalálható értékes anyagok segítenek az...
Medipress -
2010.10.26. 17:12
A keserű csokoládé egyik összetevője segíthet a magas koleszterin szint szabályozásában. A Hull Egyetem vizsgálatai szerint a magas kakaó tartalmú csokoládé polifenolban (antioxidáns hatású vegyület) igen gazdag, ez...
Készételek fogyasztása mellett sem garantált az elhízás, sőt, az ilyen jellegű ételek fogyasztása mellett fogyni is lehet, amennyiben tanácsadás is társul a készétel-fogyasztáson alapuló fogyókúrához.
Medipress -
2010.10.10. 02:50
Egy új tanulmány szerint az amerikai nők mindössze harmada követi a zöldség- és gyümölcsbevitelre vonatkozó ajánlásokat, ami azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel elesnek az emlő- és petefészekrák elleni jótékony...
WEBBeteg - K. J., fordító -
2010.10.09. 01:33
Táplálkozáskutatók több évig tartó sulykolásának hála az emberek többségében aktívan él az a hit, miszerint ajánlatos inkább több kis étkezést beiktatni a nap során. Mindez most megdőlni látszik…
Medipress -
2010.09.27. 11:17
Az Egyesült Államokban 2009-ben, 165 millió kilogramm termesztett áfonyát fogyasztott el a lakosság.
Az evészavarokban a mai társadalmak ellentmondásai képződnek le, s az utóbbi egy-két évtizedben gyakorlatilag ötévente írnak le egy-egy újabb kórképet - hangzott el a pénteken kezdődő III. Magyar Evészavar Kongresszus...
Medipress -
2010.08.27. 09:38
Dr. Niva Shapira és a Tel Avivi Egyetem kutatói megállapították, hogy étrendünk segítségével biztonságosabbá tehetjük a napsütést.
Virginiai szakemberek kutatása szerint, ha a fogyókúrázok a napi három főétkezés előtt mindig megisznak két pohár vizet, akkor átlagosan 2,3 kilogramm súlyfeleslegtől szabadulhatnak meg könnyedén - számolt be a BBC brit...
A sok konyhasó azért kedvezőtlen, mert emeli a vérnyomást és így az agyi katasztrófák, a szívinfarktus egyik legfontosabb kockázati tényezője.
A gyorséttermekben engedélyezni kellene, hogy koleszterincsökkentő gyógyszerrel együtt árulják a hamburgert és a sült krumplit, így a fogyasztók azonnal semlegesíthetnék is az ilyen ételek káros hatását.
Medipress -
2010.08.09. 17:13
Mint életünk minden területen, az élelmiszerek táján is rengeteg, halhatatlan tévhit alapján tájékozódunk nap, mint nap. Az alábbiakban négyet gyűjtöttünk össze azok közül a tények közül, amit majdnem mindenki rosszul...
Az eddigi egyik leghosszabb idejű összehasonlítás szerint, az alacsony szénhidráttartalmú diétával, körülbelül ugyanolyan mértékű fogyás érhető el hosszabb távon, mint az alacsony zsírtartalmú étrenddel, ám előbbi jobb...
A londoni Imperial College kutatói úgy vélik, hogy megtalálták a magyarázatot arra, miként védi a szívet a brokkoli: a zöldségben található egyik vegyület mozgósítja a szervezet természetes védekező rendszerét, így óvja...
Egészségünk védelmében naponta ötször együnk gyümölcsöt és zöldséget - javasolják táplálkozástudományi szakemberek, akik arra is felhívták a figyelmet, hogy a fogyasztott zöldségek és gyümölcsök lehetőleg minél többféle...
A sok lenmagot tartalmazó étrend, hatásosan csökkenti a koszorúér-betegség egyik legfontosabb kockázati tényezőjének, a "rossz" koleszterinnek a mennyiségét a vérben. Az egészséges táplálkozás fontosságát hangsúlyozó...
Összefüggést talált a fehér rizs fogyasztása és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának nagyobb kockázata között egy hétfőn közzétett amerikai tanulmány.
Egyre súlyosabb gondokat jelentenek az amerikai kórházakban a gyereket szülő elhízott nők - számolt be a problémáról a The New York Times, hozzátéve: mind több anya jelentős súlyfelesleggel vállal gyereket.
Heti három, vagy annál több hamburger fokozhatja az asztma és a zihálás veszélyét a gyerekeknél, a gyümölcsökben és halakban gazdag étrend viszont csökkenti a kockázatot - derült ki egy átfogó nemzetközi kutatás...
Csökken a vérnyomása annak, aki mérsékli az agyoncukrozott üdítők rendszeres és bőséges fogyasztását - derült ki az Amerikai Szívgyógyász Társaság folyóiratában, a Circulation című szaklapban közzétett tanulmányból.
A fehér zsírsejtek fölhalmozódnak a testben, és ettől kövérek leszünk, a barna zsírszövet ellenben elégeti az energiát. A testünkben lévő fehér zsírban tárolódik az energia, és onnan nehezen lehet felszabadítani.
nagyranovok.hu -
2010.05.19. 21:41
Zsírokra igenis szüksége van az emberi szervezetnek. Nemcsak azért, mert belőlük energiát nyerünk, de többek között azért is, mert a zsírok részt vesznek a sejthártya felépítésében, bizonyos hormonok kialakulásában, és...
Az olajos magvak fogyasztása jót tesz az egészségnek, mert egyéb előnyei mellett csökkentheti a vér koleszterinszintjét is - állapították meg hétfőn megjelent tanulmányukban amerikai kutatók.