Fogyókúra, egészséges táplálkozás

Fogyókúra, egészséges táplálkozás cikkek

A nyál nemcsak a szájüreg nedvesítője, nélküle nem éreznénk az étel ízé, nem tudnánk nyelni, sőt ez a folyadék indítja el az emésztés folyamatát is.

A táplálkozási zavarok: A testtudat a magyarázat?

WEBBeteg - K. J., fordító - 2011.01.17. 21:41
A táplálkozási zavarok terén messze a nők „vezetnek”. Az aggasztó statisztikát még figyelemfelkeltőbbé teszi, hogy nem csak a felnőtt nők érintettek a jelenségben, hanem a fiatalkorúak is aktívan kiveszik belőle...

A fehérjedús diéta hátulütői

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2011.01.06. 18:14
Ha Ön nő, és éppen fogyókúra vagy étkezési szokásain való változtatás elkezdését fontolgatja, óvakodjon a magas proteintartalmú készítményektől! - figyelmeztet a Medbroadcast internetes portál egy új kutatás...

A vegetarianizmus veszélyei

WEBBeteg - Ötvenentúl.hu - 2011.01.06. 17:14
Az utóbbi években egyre nő az érdeklődés az egészség megőrzésének lehetőségei iránt. Ennek jele, hogy mind többen próbálkoznak a különféle reformtáplálkozási módszerekkel.
A tejtermékekben olyan zsírsav található, amely csökkenti a felnőttkori cukorbetegség kifejlődésének kockázatát. Amerikai kutatók vizsgálatának eredményeit az Annals of Internal Medicine karácsony előtti száma közölte.

Cukorfüggőséghez vezet a karácsonyi nassolás?

WEBBeteg - K. J., fordító - 2010.12.27. 17:21
A Mikulás édességeket hozó látogatása után, és a karácsonyi finomságok időszaka előtt, különösen ajánlatos tisztában lennünk azzal, hogy a túlzott cukorfogyasztás is függőséghez, valamint az édes anyag hiányában...

A brokkoli csökkenti a tüdőrák kialakulásának esélyét

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2010.12.19. 09:21
Azok a dohányzók, illetve cigarettáról már leszokottak esetében, akik sok brokkolit és egyéb keresztesvirágú zöldséget fogyasztanak, kisebb a tüdőrák kialakulásának kockázata - állítják a Buffalói Roswell Park Rákkutató...
A magyar Gyermekorvosok Társaságának felmérése szerint már az 1-3 éves magyar gyermekek fele az ajánlottnál több koleszterint fogyaszt.
Aki azt gondolja, hogy napi öt adag zöldséggel és gyümölccsel letudja a rákmegelőzést, jobb, ha nem ennyire biztos a dolgában. Ezen ételek fogyasztása nem véd a daganatos betegségek ellen, mivel az alkoholfogyasztáshoz...
Korábbi évek kutatásai egyértelműen bizonyították a gránátalmalé jótékony egészségügyi hatásait. A gyümölcs leve antioxidánsokban gazdag és csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást, különösen a cukorbeteg és magas...
Egyenek húst, de minél kevesebb fehérkenyér féleség és krumplipüré társaságában - ezt tanácsolja az ünnepek előtt megjelent nagyszabású tanulmány, amely szerint a fehérjében gazdag, de szénhidrátban szegény étrend...

Zsírégetés és a belső óránk

Medipress - 2010.11.23. 08:37
Egy nemrég végzett kutatás végre fényt deríthet arra, miért hatékonyabb a zsírégetés a nap bizonyos szakaszaiban.
Jelentősen csökkenne felnőttkorban a szívbetegségek és a szélütés kockázata, ha már tizenévesként kevesebb sót fogyasztanának a fiatalok - közölték számítógépes modellezésük eredményét vasárnap amerikai kutatók.

Omega3-zsírsav: Újabb pozitív hatások

Medipress - 2010.10.30. 12:37
A Harvard-i Orvosi Egyetem kutatói megállapították, hogy a már sokat emlegetett omega-3 zsírsavak egy más területen is hasznosnak bizonyultak. Ugyanis ezek a halolajban megtalálható értékes anyagok segítenek az...
A keserű csokoládé egyik összetevője segíthet a magas koleszterin szint szabályozásában. A Hull Egyetem vizsgálatai szerint a magas kakaó tartalmú csokoládé polifenolban (antioxidáns hatású vegyület) igen gazdag, ez...
Készételek fogyasztása mellett sem garantált az elhízás, sőt, az ilyen jellegű ételek fogyasztása mellett fogyni is lehet, amennyiben tanácsadás is társul a készétel-fogyasztáson alapuló fogyókúrához.

Mitől védenek a karotinoidok?

Medipress - 2010.10.10. 02:50
Egy új tanulmány szerint az amerikai nők mindössze harmada követi a zöldség- és gyümölcsbevitelre vonatkozó ajánlásokat, ami azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel elesnek az emlő- és petefészekrák elleni jótékony...

A napi ötszöri étkezés hízlal? - Kutatás

WEBBeteg - K. J., fordító - 2010.10.09. 01:33
Táplálkozáskutatók több évig tartó sulykolásának hála az emberek többségében aktívan él az a hit, miszerint ajánlatos inkább több kis étkezést beiktatni a nap során. Mindez most megdőlni látszik…
Az evészavarokban a mai társadalmak ellentmondásai képződnek le, s az utóbbi egy-két évtizedben gyakorlatilag ötévente írnak le egy-egy újabb kórképet - hangzott el a pénteken kezdődő III. Magyar Evészavar Kongresszus...
Virginiai szakemberek kutatása szerint, ha a fogyókúrázok a napi három főétkezés előtt mindig megisznak két pohár vizet, akkor átlagosan 2,3 kilogramm súlyfeleslegtől szabadulhatnak meg könnyedén - számolt be a BBC brit...