Infarktus utáni felépülés

Infarktus után vagyok és félek a továbbiaktól.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Felépülés

Hozzászóló: Mindenki56, 2024-04-26 13:07
A lényeg, hogy hallgass az orvosokra, és minden rendben lesz

Urológus, Orvosi Rendelő

Hozzászóló: diabion, 2009-01-12 05:41
1999-be műtöttek három infarktus után! Kérdésem: Sportszerűen élek, naponta 1000 méter úszom, egy órát kerékpározom, és kb. 20 percet hasizomerősítő gyakorlatot végzek. Időskori cukorbetegség miatt inzulint vagyok kénytelen használni. Nem iszom és nem dohányzom.
A szívműtét után 2004-be prosztatarák miatt műtöttek. Az, hogy kissé nagyobb a prosztatám, az a műtét előtti általános szűrésen derült ki. A rehabilitáció után azonnal jelentkeztem az urológusnál, aki ellátott gyógyszerrel. Havonta rendszeresen jártam ellenőrzésre, és vettem a Peponen, valamint az uroherb nevű gyógyhatású készítményeket. 2002-be egy PSA vizsgálat alkalmával nem találtak semmi eltérést. Véleményem szerint, a biopsziát kéthetente kellett volna ismételni, mert magas volt a PSA szinte. Mindezt nem tették, csak legközelebb két év múlva, és akkor szerencsével a biopszia eredménye pozitív lett. Mindig azt hallottam az orvosoktól, hogy az időben felfedezett daganat jó eséllyel gyógyítható! Ha valaki időben ment, akkor én elmondhatom, hogy azt tettem. Azóta inflálódott az orvosok kedvenc szava, a prevenció! Ebben az évben betöltöm a 67. évemet, jó esetben még mennyi ideig élhetek?
Már nem nagyon félek az elmúlástól, hisz a gyakori szívrohamok, - műtétig, nagyon sokszor kellett kórházba szállítani - már hozzászoktam!
Tisztelettel!
S. István