40 milliós műszer-korszerűsítés a Péterfy Kórház nőgyógyászatán

Péterfy Kórház
megjelent:

Saját erőből beszerzett, modern eszközzel végzik akár a legbonyolultabb nőgyógyászati műtéteket is a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézetben. Az új laparoszkópiás toronynak köszönhetően a hasüregi beavatkozások kevesebb fájdalommal járhatnak és gyorsabb lehet a betegek felépülése is.

A Péterfy Kórház nőgyógyászati osztályán a laparoszkópos műtétek mintegy negyed évszázados hagyománnyal rendelkeznek. Az intézmény szerencsés helyzetben van, hiszen kiváló szakembergárdája lehetővé teszi a haladó szemléletű onkológiai és nőgyógyászati operációkat, ami ma az ún. minimál invazív beavatkozásokat jelenti, azaz azt, hogy a bőrön csupán apró metszéseket ejtve, a hasüreget szén-dioxid gázzal felfújva végzik a műtéteket. Ilyen módon történnek például a kiterjesztett onkológiai műtétek, az endometriózis súlyos eseteinek kezelése, amelyekről manapság sokat hallunk, de a konzervatív mióma eltávolítások és a kismedencei rekonstrukciósháló-műtétek is.

„Továbblépésünk feltétele eszközparkunk fejlesztése volt, amiben teljes mértékben számíthattunk a kórház szakmai és gazdasági vezetésére”

Mondta dr. Bardóczy Zsolt szülész-nőgyógyász szakorvos, a kórház munkatársa, aki a készülékkel dolgozik majd. „Rekord idő alatt valósult meg a 40 millió forint értékű beruházás, így osztályunk egy komplett laparoszkópos tornyot és kézieszközöket kapott. A laparoszkópos torony tökéletes full HD képet ad az operálandó területről, ugyanakkor kis súlya előnyt jelent a hosszabb beavatkozásoknál. Jelenleg napi 3‐4 laparoszkópos műtétet és 3 méhtükrözést tudunk elvégezni. Külön öröm számunkra, hogy lelkes, aktív szakorvosjelöltjeink a képzések során a legmodernebb műtéti típusokat tudják elsajátítani.”

Péterfy Kórház nőgyógyászati eszköz

A fotó forrása: Péterfy Figyelő

Dr. Sásdi Antal, a kórház főigazgatója kiemelte, hogy a kórház saját erejéből, részletfizetéssel megvásárolt, nagy értékű készülék rendkívül költséghatékony, már az első év után megtérül az ára. Az új műszer alkalmazásával bővült a Péterfy Kórház műtéti repertoárja, és az intézmény még inkább megfelel a korszerű infrastrukturális elvárásoknak. A laparoszkópos torony mind a páciensek, mind az operáló orvosok számára előrelépés, hiszen nagyobb műtéti biztonságot ad, rövidebb gyógyulási időt és könnyebb munkavégzést tesz lehetővé.

(Péterfy Kórház)

Cikkajánló

Alvászavar
Alvászavar

Mutatjuk, mi és hogyan segíthet. (x)

Stressz
Stressz

Milyen következményei lehetnek?

WEBBeteg - Dr. Dunás-Varga Veronika, belgyógyász
Debreceni Egyetem
WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész
WEBBeteg - Dr. Sasi Szabó László, sebész
WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus, andrológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.