Nélkülözhetetlen eszközt adományoztak Debrecenben

Debreceni Egyetem
megjelent:

Óránként mindössze fél milliliter infúzió adagolása is beállítható az új infúziós pumpával, ami nagyban hozzájárul a speciális gondozást igénylő kisbabák korszerű és hatékony ellátásához.

A koraszülöttek és a csecsemők ellátása során nagyon fontos, hogy a kicsik a megfelelő mennyiségű folyadékot megfelelő sebességgel kapják. Ezzel az eszközzel rendkívül precízen be lehet állítani az adagolást, így sokkal optimálisabban lehet a kezeléseket tervezni és végrehajtani – hangsúlyozta az eszköz jelentőségét Nagy Andrea, a Gyermekgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív Osztályának vezetője.

Ezt olvasta már? Megelőzhető a koraszülés?

Egy babánál akár 4-5 ilyen infúziós pumpát is használnak egyszerre a gyógyszerek és vénába adható tápanyagok egyidejű bejuttatásához

A koraszülött intenzív osztály nemzetközi szintű ellátást nyújt. Bizonyos egyedülálló, speciális idegsebészeti beavatkozások és lélegeztetési módszerek miatt az ország minden pontjáról érkeznek hozzánk ellátást igénylő koraszülöttek és újszülöttek – hangsúlyozta Veres Gábor, a Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója. Az évente két-háromszáz gyermeket ellátó osztály eszközparkját bővítő berendezés jelentősen segíti a koraszülött, illetve beteg csecsemők gyógyulását, és a szakemberek munkáját is jelentősen megkönnyíti.

Az 540 ezer forint értékű infúziós pumpát Nagy Róbert, köz- és szociális étkeztetéssel foglalkozó debreceni egyéni vállalkozó ajánlotta fel, aki három éve támogatja a klinikát.

(Debreceni Egyetem)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.